Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γεννήθηκε με μια… μαύρη τρύπα στον εγκέφαλο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140920_541d24ca9f2da

Γεννήθηκε με μια… μαύρη τρύπα στον εγκέφαλο!!!

 

Η παρεγκεφαλίδα είναι το τρίτο μεγάλο μέρος του εγκεφάλου και βρίσκεται μεταξύ των δυο ημισφαιρίων. Μια γυναίκα από την Κίνα όμως, γεννήθηκε χωρίς αυτό το τμήμα του εγκεφάλου, ενώ στην περιοχή που έπρεπε κανονικά να υπάρχει η παρεγκεφαλίδα, βρίσκεται μια… μαύρη τρύπα.

Η νεαρή Κινέζα ενημερώθηκε έκπληκτη από τους γιατρούς για την απουσία της παρεγκεφαλίδας από τον εγκέφαλο της όταν εκείνοι την υπέβαλλαν σε διάφορες  εξετάσεις, λόγω της ναυτίας και των ιλίγγων που την ταλαιπωρούσαν.

Η παρεγκεφαλίδα αποτελεί σημαντικό μέρος του εγκεφάλου και παίζει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό των κινήσεων και για τον λόγο αυτό αντιμετωπίζει (ευτυχώς ήπια ως μέτριου βαθμού) κινητικά προβλήματα. Η νεαρή γυναίκα χρειάζεται βοήθεια όταν περπατάει, η φωνή της τρέμει και ο λόγος της είναι κάπως συγκεχυμένος.

Οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι δεν διαθέτει παρεγκεφαλίδα, ενώ στη θέση της υπήρχε μία μεγάλη μαύρη τρύπα, γεμάτη με εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Μάλιστα όπως αποκάλυψαν οι αξονικές τομογραφίες στην όποιες υποβλήθηκε στη συνέχεια δεν υπήρχαν ούτε υπολείμματα παρεγκεφαλιδικού ιστού και αυτό είναι ενδεικτικό της πλήρους απουσίας παρεγκεφαλίδας, όπως εξηγούν οι γιατροί.

Γεννήθηκε με μια... μαύρη τρύπα στον εγκέφαλο

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι το ένατο άτομο στον κόσμο που γεννιέται με παρεγκεφαλιδική αγενεσία, όπως αποκαλείται επιστημονικά η απουσία του συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου. Ωστόσο τα υπόλοιπα άτομα που είχαν γεννηθεί με το ίδιο πρόβλημα (βρέφη και παιδιά) αντιμετώπιζαν σοβαρότερες διαταραχές ή δυσμορφίες στον εγκέφαλό τους και τα περισσότερα έχασαν τελικά πρόωρα τη ζωή τους.

Ο εκπληκτικός ανθρώπινος εγκέφαλος

Οι γιατροί δηλώνουν έκπληκτοι από το σπάνιο αυτό φαινόμενο που παρατήρησαν στην νεαρή γυναίκα καθώς όπως λένε αποδεικνύει την πλαστικότητα που έχει ο εγκέφαλος νωρίς στη ζωή ενός ατόμου και δείχνει ξεκάθαρα πόσο προσαρμοστικός μπορεί να είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Όταν κάποιος, δηλαδή, γεννιέται με βλάβη σε κάποιο τμήμα του εγκεφάλου ή και απουσία μιας ολόκληρης περιοχής, το υπόλοιπο μέρος του μπορεί να φτιάξει καινούργιες συνδέσεις ώστε να ισορροπήσει την υφιστάμενη βλάβη.

 

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika

Μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε την φίλη της κρεμασμένη: Νεκρή 22χρονη στα Χανιά, αυτοκτόνησε στο σπίτι της

Efi Nika