Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φτιάξτε μόνοι σας σκόνη σκόρδου και δώστε γεύση στα φαγητά σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Φτιάξτε μόνοι σας σκόνη σκόρδου και δώστε γεύση στα φαγητά σας

Φτιάξτε μόνοι σας σκόνη σκόρδου και δώστε γεύση στα φαγητά σας!!!

 

Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό συστατικό από τους αρχαίους χρόνους. Έχει βρεθεί σε αιγυπτιακές πυραμίδες, ενώ χρησιμοποιούνταν και σε ναούς στην αρχαία Ελλάδα. Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα αλλά και ως φάρμακο. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της δυτικής ιατρικής, συνιστούσε τη χρήση του.

Σύγχρονες έρευνες έχουν πλέον δείξει ότι το σκόρδο διαθέτει πολλά θεραπευτικά οφέλη. Η καλύτερη μορφή κατανάλωσης είναι το φρέσκο σκόρδο, διότι περιέχει ενώσεις οι οποίες διασπώνται όταν κόβετε ή μασάτε τις σκελίδες. Είναι εύκολο να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους ή έξω. Εφαρμόζοντας τις κατάλληλες οδηγίες από το σύστημα καλλιέργειας «Food Rising Mini-Farm Grow Box», μπορείτε να καλλιεργήσετε και να έχετε τα δικά σας σκόρδα όλο το χρόνο.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περισσευούμενα σκόρδα και να τα χρησιμοποιήσετε σε χρονικές περιόδους που δεν θα έχετε πρόσβαση σε φρέσκα σκόρδα είναι να φτιάξετε αποξηραμένα. Για να καλλιεργήσετε μεγάλη ποσότητα σκόρδων και να τα αποξηράνετε, το σύστημα καλλιέργειας «Food Rising Mini-Farm Grow Box»διαθέτει μια μη ηλεκτρική μέθοδο καλλιέργειας σε κλειστούς χώρους χωρίς χώμα και χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα νερού. Το σκόρδο καλλιεργείται σε έναν πολύ μικρό χώρο μέσα σε δοχεία χωρίς τη χημική ουσία δισφαινόλη Α (BPA). Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπλέντερ και αποξηραντή τροφίμων προκειμένου να φτιάξετε ποσότητα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Τα οφέλη του σκόρδου για την υγεία

Από τους αρχαίους χρόνους, το σκόρδο χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων, των ασθενειών των αρθρώσεων, της παρασιτικής λοίμωξης, της θεραπείας των πληγών, ακόμα και της πανούκλας. Οι Αιγύπτιοι έτρωγαν σκόρδο για να αυξήσουν τη δύναμη και την αντοχή τους. Επίσης, σκελίδες σκόρδου βρέθηκαν στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών (1334 π.Χ. – 325 π.Χ.).

Τα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν μείωση της χοληστερίνης, μείωση της αρτηριακής πίεσης, αύξηση των αθλητικών επιδόσεων, ανάπτυξη γερών οστών, αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα και δημιουργία ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό και αντιιικό. Έρευνες έδειξαν ότι το σκόρδο μπορεί να δημιουργήσει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει στη γρήγορη ανάρρωση από το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Λόγω των αντιοξειδωτικών του, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ καθώς και των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες. Το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του οξέως πονόλαιμου ή των λοιμώξεων του αυτιού. Περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται αλιίνη, η οποία προέρχεται από το αμινοξύ κυστεΐνη. Όταν το σκόρδο μασιέται, η αλισίνη απελευθερώνει την αλισίνη, μια ένωση που εκπέμπει υδρόθειο.

Αυτή η ένωση βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και είναι υπεύθυνη για τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου. Επειδή το σκόρδο βοηθά στην καταπολέμηση πολλών χρόνιων ασθενειών, θεωρείται αντιγηραντική θεραπεία. Πολλοί από τους κατοίκους που ζουν στις λεγόμενες «Μπλε Ζώνες», όπου οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι ζουν περισσότερο από 100 χρόνια, έχουν διατροφή που περιέχει πολύ σκόρδο.

Πώς να φτιάξετε σκόνη σκόρδου

Θα χρειαστείτε σκελίδες σκόρδου, ένα μαχαιράκι, μπλέντερ, αποξηραντή τροφίμων ή φούρνο, δίσκους και βάζα αποθήκευσης.

1. Πρώτα πρέπει να προμηθευτείτε μια μεγάλη ποσότητα σκόρδου, το οποίο θα αφήσετε να στεγνώσει. Αν το έχετε αγοράσει, ίσως βρείτε απευθείας ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου. Ξεχωρίστε τις σκελίδες και ξεφλουδίστε τις. Κόψτε τις ξηρές άκρες, όχι όλες όμως. Αφαιρέστε μόνο τυχόν υπερβολικά ξηρά μέρη ή μέρη με ατέλειες.

2. Βάλτε τις σκελίδες σε ένα μπλέντερ για να τις ψιλοκόψετε. (Μην τις λιώσετε εντελώς.)

3. Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε έναν δίσκο αποξηραντή τροφίμων ή έναν δίσκο μπισκότων.

4. Ανοίξτε τον αποξηραντή ή τον φούρνο. Αν χρησιμοποιείτε φούρνο, ρυθμίστε τη θερμοκρασία κάτω από τους 200 βαθμούς. Τον αποξηραντή τροφίμων ρυθμίστε τον στους 125 βαθμούς.

5. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα σκόρδα δεν κολλάνε στους δίσκους και δεν καίγονται.

6. Αφήστε τα να ψηθούν για λίγες ώρες. Όταν στεγνώσουν τελείως και γίνουν τραγανά, αφαιρέστε τα.

7. Μπορείτε να τα αφήσετε ψιλοκομμένα ή να τα ξαναβάλετε στο μπλέντερ για να τα κάνετε σκόνη.

8. Φυλάξτε τα σε αεροστεγή βάζα.

 

 

 

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika