Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φουσκωμένη κοιλιά; Ένα τρικ για να την ξεφορτωθείς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

a914

Οι διατροφικές μας συνήθειες και ειδικά αν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές, μπορούν να επηρεάσουν το στομάχι μας. Τι γίνεται όμως όταν προσέχουμε, αλλά παρόλα αυτά η κοιλίτσα είναι φουσκωμένη;

Το αίτιο της φουσκωμένης κοιλιάς δεν κρύβεται πάντα στις τροφές. Αρκετά συχνά, το άβολο και ενοχλητικά επίμονο φούσκωμα που αισθανόμαστε οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες και τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Άλλωστε, υπάρχουν εδώ και καιρό ισχυρές ενδείξεις γύρω από την ύπαρξη μίας σχέσης μεταξύ του εγκεφάλου και του εντέρου, με αρκετούς ειδικούς να προτείνουν τη χαλάρωση ως αποτελεσματική τεχνική αντιμετώπισης του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

Οι διαιτολόγοι, διατροφολόφοι και συγγραφείς πίσω από την εταιρεία παροχής συμβουλών διατροφής C&J Nutrition, Stephanie Clarke και Willow Jarosh, σημειώνουν ότι η ίδια τεχνική έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για όσους δεν αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα, αλλά υποφέρουν από ένα διαρκώς φουσκωμένο στομάχι.

Προτείνουν, λοιπόν, ένα απλό τρικ.

Πώς να αντιμετωπίσουμε το φούσκωμα;

Οι ειδικοί σημειώνουν: “Εφαρμόστε καθημερινά μία ρουτίνα μείωσης του στρες, είτε αυτή είναι βαθιές αναπνοές είτε μερικά λεπτά διαλογισμού”. Οι βαθιές αναπνοές και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν το πεπτικό μας σύστημα, κρατώντας το ήρεμο και τη λειτουργία του ομαλή. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τις πιθανότητες επαναλαμβανόμενου και διαρκούς φουσκώματος.

Αφιερώστε καθημερινά για μία εβδομάδα, 5 – 10 λεπτά κάθε πρωί για να αδειάσετε και να ηρεμήσετε το μυαλό σας και το πιθανότερο είναι να παρατηρήσετε να επέρχεται αίσθηση ηρεμίας και στην κοιλιά σας, λένε.

Επιπλέον, οι βαθιές αναπνοές και η χαλάρωση, σύμφωνα με τις ειδικούς, μας βοηθούν να επιβραδύνουμε τον ρυθμό με τον οποίο τρώμε. Κάτι που επίσης αποτρέπει το φούσκωμα, καθώς όταν τρώμε πιο αργά, μασάμε καλά και καταπίνουμε λιγότερο αέρα. “Πάρτε βαθιές ανάσες μεταξύ των τσιμπημάτων”, τονίζουν οι Clarke και Jarosh.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou