Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Φορητές συσκευές παρακολουθούν τις λειτουργίες των μωρών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Φορητές συσκευές παρακολουθούν τις λειτουργίες των μωρών

Φορητές συσκευές παρακολουθούν τις λειτουργίες των μωρών!!!

 

Οι φορητές συσκευές για βρέφη εδώ και χρόνια αποτελούν μια διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Τον Απρίλιο του 2014, μια αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε επενδύσει 1,5 εκατ. ευρώ για να  αναπτύξει και να λανσάρει στο εμπόριο μια «έξυπνη κάλτσα» που μπορεί να συνδέεται με τον αστράγαλο ενός νεογέννητου μωρού για την παρακολούθηση των ζωτικών του λειτουργιών από τους γονείς.

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κινητό τηλέφωνο για να ελέγχουν τον καρδιακό ρυθμό, τις συγκεντρώσεις οξυγόνου, και τη θερμοκρασία του δέρματος και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν το παιδί κρυώνει, κλαίει, δεν αναπνέει καλά, ή εάν ανατραπεί.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι συσκευές αυτές θα δώσουν στους γονείς ηρεμία, καθώς και τον πολυπόθητο «ύπνο μιας πλήρους νύχτας», που αποτελεί ζητούμενο για εκατομμύρια γονείς σε όλο τον κόσμο. Το προϊόν είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι παραγγελίες από τους αγχώδεις γονείς. Μια άλλη εταιρεία έχει αναπτύξει μια συσκευή που θυμίζει εύκαμπτο βραχιολάκι. Θα φοριέται γύρω από τον αστράγαλο ενός μωρού και μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία του ανά πάσα στιγμή.

Οι κατασκευάστριες εταιρείες πάντως σπεύδουν να τονίσουν ότι τα προϊόντα τους μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς, αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι το βρέφος δεν θα πεθάνει από το Σύνδρομο Αιφνιδίου Βρεφικού Θανάτου, το λεγόμενο SIDS, το οποίο η επιστήμη δεν έχει ακόμη απολύτως εξηγήσει. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν απαιτεί έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, καθώς δεν αποτελούν ιατρικές συσκευές.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Επειδή είμαστε γονείς, δεν σημαίνει ότι έχουμε εξουσία πάνω στα παιδιά μας

Efi Nika

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou