Newsitamea.gr
AMEA news

Φοιτήτρια:Τα ιατρικά λάθη που την καθήλωσαν σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

anapiria_

Φοιτήτρια μηνύει νοσοκομεία για ιατρικά λάθη που την καθήλωσαν σε καροτσάκι

Στα δικαστήρια προσφεύγει μια νεαρή κοπέλα καταγγέλλοντας σοβαρές παραλείψεις των γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας των οποίων, όπως λέει, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με το ekriti.gr και το ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλλη, η Μ.Γ σπούδαζε πριν από τέσσερα χρόνια στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως λέει ο δικηγόρος της, Νίκος Διαλυνάς, η νεαρή κοπέλα ένα βράδυ τον Ιούλιο του 2011, ενώ περπατούσε προς το σπίτι της ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και στο στήθος. Τα χαράματα ενώ ο πόνος δεν υποχωρούσε πήγε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν “ψύξη” και  της έδωσαν μυοχαλαρωτικό φάρμακο.  Ωστόσο οι πόνοι συνεχίστηκαν και η φοιτήτρια μεταφέρθηκε ξανά στο Βενιζέλειο όπου της χορηγήθηκε και πάλι μυοχαλαρωτικό φάρμακο. Της είπαν να πάει ξανά σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Την 4η ημέρα αφόρητων πόνων η κοπέλα πήγε αυτή τη φορά στο ΠΑΓΝΗ, όπου υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία. Οι γιατροί διέγνωσαν κάποιας μορφής “δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό”.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα  με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση από τα κάτω άκρα της. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρά την άσχημη οικονομική της κατάσταση, έφτασε μέχρι και σε νοσοκομεία της Ελβετίας όπου οι γιατροί της είπαν πως ήταν πολύ αργά και πως το παιχνίδι με το χρόνο χάθηκε στο Ηράκλειο.

«Για όλα αυτά έχει σχηματιστεί μια μήνυση 300 σελίδων την οποία και θα υποβάλλουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή« λέει στο ekriti ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Ο κ. Διαλυνάς εξηγεί πως η κοπέλα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, ενώ χρειάστηκε να δεχτεί και συγκεκριμένη ψυχιατρική υποστήριξη και γι΄αυτό τον λόγο η μήνυση κατατίθεται 4 χρόνια μετά το περιστατικό.

ekriti , madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou