Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Φυσικές θεραπείες για Κάλους, Σκληρύνσεις και Σχισμένες Φτέρνες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

dfa8eae03cca0b93a738e5e3fe8f39f2

Φυσικές θεραπείες για Κάλους, Σκληρύνσεις και Σχισμένες Φτέρνες.

Έχετε προβλήματα με τα πόδια σας; Υποφέρετε από κάλους που πονάνε και έχετε σκληρά άκρα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε. Η λύση για μαλακά και λεία πόδια βρίσκεται στο ντουλάπι σας.

Υπάρχουν πολλά είδη σκληρύνσεων. Οι περισσότερες εμφανίζονται στο πάνω μέρος ή στα πλαϊνά των κάτω άκρων σας. Οι σκληρές σκληρύνσεις είναι ένα μικρό μέρος σκληρής και νεκρής επιδερμίδας. Οι μαλακές σκληρύνσεις έχουν πιο λεπτή επιφάνεια και εμφανίζονται συνήθως ανάμεσα από το τέταρτο και πέμπτο δάκτυλο. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε σκληρύνσεις στο κάτω μέρος του ποδιού σας, εκεί που βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες.

Η διαφορά του κάλου από τις σκληρύνσεις είναι ότι η σκλήρυνση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρξει τριβή, όπως για παράδειγμα στο πηγούνι ενός βιολιστή. Στα πόδια, οι κάλοι εμφανίζονται συνήθως στην πάνω επιφάνεια των κάτω άκρων.

Για τη θεραπεία των σκληρύνσεων και των κάλων, επωφεληθείτε από τις παρακάτω χειροποίητες θεραπείες:

  1. Καστορέλαιο και μηλόξυδο. Κάνετε ποδόλουτρο με ζεστό, σαπουνώδες νερό και προσθέστε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο. Μουλιάστε τα πόδια σας για 15 λεπτά το λιγότερο. Χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα και επαλείψτε το μαλακό μέρος με καστορέλαιο. Συνεχίστε τη θεραπεία για 10 μέρες για να απαλλαγείτε τελείως από τη σκλήρυνση.
  2. Λεμόνι. Ίσως ξαφνιαστείτε εάν μάθετε πως εάν τοποθετήσετε μία φλούδα λεμονιού στο σημείο της σκλήρυνσης, τη στερεώσετε εκεί με έναν επίδεσμο και κοιμηθείτε με το λεμόνι εκεί για όλο το βράδυ, θα απαλλαγείτε από τη σκλήρυνση. Συνεχίστε τη θεραπεία κάθε βράδυ, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το πρόβλημα.
  3. Κρεμμύδι. Τοποθετήστε μία φέτα λευκού κρεμμυδιού σε ένα δοχείο και ρίξτε άσπρο ξύδι πάνω στο κρεμμύδι. Αφήστε το να μαριναριστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά, τη νύχτα, τοποθετήσετε το εμποτισμένο στο ξύδι κρεμμύδι στο σημείο της σκλήρυνσης. Κοιμηθείτε με το κρεμμύδι εκεί για να μαλακώσει η σκλήρυνση.
  4. Ψωμί. Ίσως σοκαριστείτε με αυτό τώρα. Μουσκέψτε μισή φέτα μπαγιάτικου ψωμιού σε μηλόξυδο και, στη συνέχεια, τοποθετήσετε το ψωμί στην παθούσα περιοχή και στερεώστε το με κολλητική ταινία. Έτσι, το σημείο της σκλήρυνσης θα μαλακώσει.
  5. Μαγειρική σόδα και ζεστό νερό. Πρόκειται για μία απλή θεραπεία. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ένα δοχείο με ζεστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Ίσως θα ωφελούσε εάν κάνατε μασάζ στην παθούσα περιοχή με μία αλοιφή, αποτελούμενη κατά ¾ από μαγειρική σόδα και κατά ¼ από νερό.
  1. Ανανάς. Αυτό το θαυματουργό φρούτο περιέχει ένζυμα που μαλακώνουν τα σημεία της σκλήρυνσης και βοηθούν στην καταπράϋνσή τους. Τοποθετήστε ένα κομμάτι από τη φλούδα του ανανά στην παθούσα περιοχή και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα, χρησιμοποιήστε μία ελαφρόπετρα για να τρίψετε το σημείο της σκλήρυνσης.
  1. Τσάι από χαμομήλι και θειικό μαγνήσιο. Εάν μουσκέψτε τα πόδια σας με αυτά τα θρεπτικά και εύοσμα υλικά, θα θεραπεύσετε τους κάλους και θα αποτρέψετε τη δημιουργία σκληρύνσεων. Απλώς, προσθέστε μία χούφτα θειικού μαγνησίου σε ένα δοχείο με νερό και τσάι από χαμομήλι. Μουλιάστε τα πόδια σας για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία ελαφρόπετρα για να μαλακώσουν οι κάλοι και τα σημεία της σκλήρυνσης.
  1. Γλυκόριζα και λάδι μουστάρδας. Η ωμή γλυκόριζα συμβάλλει αποτελεσματικά ενάντια στις μολύνσεις και άλλες ασθένειες. Αλέστε πολύ καλά 2-3 κλαδάκια γλυκόριζας. Προσθέστε μισό κουταλάκι της σούπας λάδι μουστάρδα και αλείψτε το μείγμα κατευθείαν στο σημείο της σκλήρυνσης. Βάλετε επίδεσμο στο πόδι και αφήστε τη θεραπευτική αυτή αλοιφή να δράσει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika