Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΦΥΣΙΚΕΣ Θεραπείες ενάντια στα Βακτηρίδια που προκαλούν Έλκος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχει κάτι που παραμονεύει στην κοιλιά σας.

Έχετε ακουστά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori); Το βακτηρίδιο αυτό συναντάται στο πεπτικό σύστημα των 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Προκαλεί έλκος στο στομάχι και στο άνω μέρος του λεπτού εντέρου. Το έλκος αυτό επιφέρει αιμορραγία, μολύνσεις και, κάποιες φορές, καρκίνο. Επίσης, στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η καούρα και το φούσκωμα.

Αυτή είναι η εικόνα του. Προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Παρακάτω θα διαβάσετε τρόπους με τους οποίους μπορούν να μειωθούν οι πιθανότητες προσβολής από αυτό όπως και χειροποίητες θεραπείες για την καταπολέμησή του.

  1. Γιαούρτι. Σύμφωνα με έρευνα του 2003, τα προβιοτικά, που περιέχονται στο γιαούρτι και στα προϊόντα ζύμης όπως στο λάχανο τουρσί και στο κορεάτικο τουρσί kimchi, βοηθούν στην καταπολέμηση του H. Pylori. Συμπεριλάβετε προβιοτικά στην καθημερινή σας διατροφή για να παρεμποδίσετε την ανάπτυξη αυτού του επικίνδυνου βακτηριδίου που θα αναταράξει τη ζωή σας.
  1. Πιπερόριζα. Η πιπερόριζα είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό που συντελεί στην καταπολέμηση του H. Pylori.
  1. Κόκκινη πιπεριά. Πρόκειται για ακόμη ένα αντιβακτηριδιακό που καταπολεμεί το H. Pylori. Η πιο σημαντική ένωση που κάνει τη διαφορά είναι μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία συναντάται σε πολλά καυτερά και μη πιπέρια. Εάν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, να βάζετε πιπέρι καγιέν στο γεύμα σας μία φορά καθημερινά.
  1. Ελαιόλαδο. Ένα ακόμη μυστικό ενάντια στο H. Pylori είναι το ελαιόλαδο. Και αυτό επειδή το ελαιόλαδο είναι ισχυρό αντιβιοτικό που παραμένει σταθερό ακόμη και στις πιο όξινες συνθήκες. Για να εντάξετε το ελαιόλαδο στην καθημερινή σας διατροφή, μπορείτε πάντοτε να αντικαθιστάτε το βούτυρο με αυτό.
  1. Χυμός από κράνμπερι. Υπάρχουν ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση 250mg χυμού κράνμπερι καθημερινά μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων που ενδέχεται να προκαλέσει το H. Pylori. Ο λόγος είναι ότι τα κράνμπερι είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες απ’ ό,τι άλλα σκούρα κόκκινα φρούτα, όπως τα μπλούμπερι και τα δαμάσκηνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Ocean Spray Cranberries.Inc.
  1. Πράσινο τσάι. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο πράσινο τσάι παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του H. Pylori και προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο του στομάχου. Εκτός από την καθημερινή κατανάλωση ενός φλιτζανιού με πράσινο τσάι, στην προστασία του οργανισμού συμβάλλουν και οι φράουλες, τα μπλούμπερι, το μπρόκολο και τα καρότα.
  1. Βρώμη. Μία διατροφή πλούσια σε ίνες συμβάλει στην παρεμπόδιση του έλκους και προστατεύει ενάντια στις ασθένειες που προκαλούνται από αυτό. Στα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ίνες περιλαμβάνονται η βρώμη, ο λιναρόσπορος, το κριθάρι, τα πορτοκάλια, τα μήλα και τα καρότα.
  1. Συκώτι. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση συκωτιού και άλλων τροφίμων που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, (λαχανίδα, σπανάκι, γλυκές πατάτες, καρότα κ.α.) συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης έλκους. Η βιταμίνη Α αυξάνει την παραγωγή βλέννας στο γαστρεντερικό σύστημα, παρεμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση έλκους.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας: remedydaily.com Πηγές www.webmd.com , universityhealthnews.com , articles.mercola.com , www.badgut.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Efi Nika

5 τρόποι να ξανακάνουμε το φαγητό απόλαυση

newsitamea