Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλαδικές 2016:Φιλία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
379F13

Η αξία της φιλίας, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτές επηρεάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάζονται φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών.

Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικό με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν στο πώς αντιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ποιος ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.

Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 
Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε  έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Newsroom ΔΟΛ / news.in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οριστικό: Τέλος τα κινητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αυστηρή τιμωρία, μέχρι και οριστική αποβολή από το σχολείο

Penni Syggrou

Χίλια μπράβο στον Παναγιώτη Χαρίτο: Σπάει τα στερεότυπα ο πρώτος τσιγγάνος με ακαδημαϊκή διάκριση στην Ελλάδα

Efi Nika

Είναι επίσημο: Τι θα γίνει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στις 4 Απριλίου 2024 – Από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια

Efi Nika