Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης – Aνάγκη ενημέρωσης από τους ειδικούς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bigstock-Cystic-Fibrosis-Concept-148785875

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης έχει χαρακτηριστεί από την ιατρική κοινότητα η εβδομάδα από 21-27 Νοεμβρίου 2016 με έμφαση στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ασθενών και των οικογενειών τους και την ανάγκη για ενημέρωση από τους ειδικούς. 

Η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιεί Ημερίδα για την Κυστική Ίνωση, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 έως 21.00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών- ΙΙΒΕΑΑ (Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα, δίπλα στο Νοσοκομείο Σωτηρία).

Αναφέρει σχετικά η Εταιρεία:

– Φέτος, όπως και κάθε χρονιά, φροντίσαμε να καλύψουμε σημεία γενικού ενδιαφέροντος: Νέες καινοτόμες και εξατομικευμένες θεραπείες, Ευρωπαϊκό registry, ανάπτυξη μονάδων ΚΙ, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος: Μεταμοσχεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανώτερο αναπνευστικό, διατροφή, διαβήτης, γαστρεντερικό σύστημα.

– Θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Ιουνίου στη Βασιλεία της Ελβετίας.

– Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του καινοτόμου MyCyFAPP, μία νέα προσέγγιση στη διαχείριση της νόσου και το κοινωνικό ευ ζην των ασθενών με ΚΙ.

– Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως μέσω livestreaming για τους συνασθενείς και γονείς οι οποίοι θα αδυνατούν να παρευρεθούν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

– Οι παρουσιάσεις θα γίνουν με την συμμετοχή του συνόλου των εξειδικευμένων ιατρών και επιστημόνων υγείας που παρακολουθούν ασθενείς με Κ.Ι. σε τμήματα και κέντρα από όλη την Ελλάδα: Σισμανόγλειο, Παίδων – Αγία Σοφία, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τέλος, η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο, ανακοινώνει ότι καθιερώνει πλέον, την δομή της ημερίδας γύρω από το θέμα “ask the experts”. Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να εμπλακούν ακόμα πιο ενεργά στην ημερίδα ασθενείς και γονείς. Έχει ανοίξει, λοιπόν, φόρμα υποβολής ερωτήσεων προς τους ιατρούς η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 19/11 και ώρα 15.00.

Μπορείτε να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας εδώ.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika