Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μεταμόσχευσης Καρδιάς – Πνεύμονα 2016 συνολικά με 18 μετάλλια!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

13697082_

Ολοκληρώθηκαν οι 13οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μεταμόσχευσης Καρδιάς – Πνεύμονα 2016 που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Φινλανδία από τις 11 εως και τις 15 Ιουλίου.

Η Ελλάδα, στην 4η συνεχόμενη συμμετοχή της, «ανέβηκε» στην Φινλανδία με 8μελή αποστολή, μέλη της «ΣΚΥΤΑΛΗΣ», του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα. Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής, έχουν όλοι κάνει μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα – ο «νεώτερος» πριν 2 χρόνια κι ο «παλαιότερος» πριν 25 χρόνια –  και συμμετέχoυν στους αγώνες δίνοντας το πιο ισχυρό μήνυμα, το μήνυμα της ΖΩΗΣ: «από την Καρδιακή-Πνευμονική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου, στη Μεταμόσχευση, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες!».

Οι αγώνες, οι οποίοι οργανώνονται κάθε 2 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταμόσχευσης Καρδιάς-Πνεύμονα (www.ehltf.org), είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ατόμων με μεταμόσχευση Καρδιάς-Πνεύμονα στην Ευρώπη και πάντα αποτελεί μια διαφήμιση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων. Στο αγωνιστικό μέρος η ελληνική ομάδα έκανε εξαιρετική εμφανίση συγκεντρώνοντας συνολικά 18 μετάλλια σε ατομικά κι ομαδικά αθλήματα, ενώ βραβεύθηκε και με το Jean-Marc CHARLOT έπαθλο που απονέμεται στην νεώτερη ομάδα που κερδίζει μετάλιο στο βόλλευ.   

Η «Σκυτάλη» θα ήθελε να εκφράσει  από καρδιάς τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς τις εταιρείες ASTELLAS, PHOENIX Medical Equipment και PHARMEX, για την ευγενική οικονομική στήριξή τους που έκανε δυνατή την συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea