Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΥΔΑΠ: Νέο κοινωνικό τιμολόγιο. Πότε ξεκινά, ποιους αφορά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5

ΕΥΔΑΠ: Νέο κοινωνικό τιμολόγιο. Πότε ξεκινά, ποιους αφορά!!!

 

Περίπου 58.000 οικογένειες θα ωφεληθούν απο την χορήγηση δωρεάν νερού απο την ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Διοίκηση της εταιρείας Υδρευσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί  με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοιννωικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου.

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι 115.000 μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα για την αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Επίδομα ενοικίου, Κάρτα Αλληλεγγύης, Δωρεάν Ρεύμα) ενώ οι αιτήσεις θα γίνουν απο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη. Για κάθε επιπλέον μέλος θα παρέχονται δωρεάν επιπλέον 3 κ.μ. νερού. Με αυτόν τον τρόπο οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο και θα κερδίζουν πάνω από 4,5 ευρώ σε κάθε λογαριασμό. Οι οικογένειες με πέντε και άνω μέλη θα κερδίζουν περισσότερα από 15 κυβικά μέτρα νερού στο τρίμηνο. Έτσι θα καλυφθούν όλες οι βασικές καταναλώσεις, δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ.

Η ποσότητα που θα δοθεί δωρεάν υπολογίζεται περίπου στα 1,72 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, σχεδόν όσα καταναλώνουν οι Αθηναίοι σε μιάμιση ημέρα. Η εφαρμογή του έκτακτου ειδικού τιμολογίου αφορά λογαριασμούς που θα εκδοθούν από 1/2/2016 και θα περιλαμβάνει καταναλώσεις που θα γίνουν από την ημερομηνία αυτή και έπειτα.

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναφέρθηκε και στους οφειλέτες της εταιρίας ύδρευσης όπου και ανέρχονται περίπου στους 700.000 δηλαδή ένας στους τρεις καταναλωτές οφείλουν στην εταιρεία ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς. Η συνολική οφειλή ανέρχεται στα 120 εκατ ευρω χωρίς τις προσαυξήσεις

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika