Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές ισχυρίζονται πως η κατανάλωση παγωτού για πρωινό ενδέχεται να συντελεί στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ίσως να ξαφνιαστείτε εάν μάθετε πως, σύμφωνα με μία γιαπωνέζικη ιστοσελίδα, το παγωτό είναι η καταλληλότερη πρωινή τροφή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση παγωτού ενισχύει την εγρήγορση και τη νοητική λειτουργία.

Επίσης, βελτιώνει το χρόνο αντίδρασης και μειώνει τους ερεθισμούς του εγκεφάλου.

Πριν αρχίσετε να αντικαθιστάτε τα δημητριακά σας με παγωτό, διαβάστε το πώς αυτή η γιαπωνέζικη έρευνα έγινε δημοφιλής.

Η γιαπωνέζικη ιστοσελίδα που αρχικά δημοσίευσε την έρευνα ανέφερε πως υποστηριζόταν από μία εταιρεία παρασκευής γλυκών. Το χειρότερο είναι πως η γιαπωνέζικη αυτή ιστοσελίδα δεν συνδέεται άμεσα με την ίδια την έρευνα και έτσι δεν είναι δυνατή η διασταύρωση στοιχείων.

Το σπιτικό παγωτό παρασκευάζεται από κρόκο αυγού, ολόπαχο γάλα και πηκτή κρέμα. Το παγωτό εμπορίου περιέχει και άλλα υλικά όπως σογιέλαιο, φρουκτόζη και πηκτίνη.

Ένα μπολ παγωτού εμπορίου περιέχει 260 θερμίδες, 23 γραμμ. ζάχαρη και 14 γραμμ. λίπους. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως κάθε άλλο παρά υγιεινό είναι. Αντίθετα, το σπιτικό παγωτό, με το ολόπαχο γάλα έχει τον ίδιο αριθμό θερμίδων αλλά περιέχει μόλις 1 γραμμ. ζάχαρης και 2 γραμμ. λίπους.

Παρόλο που τα δημητριακά δεν είναι και η θρεπτικότερη τροφή για πρωινό, αν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά, τα δημητριακά με χαμηλά λιπαρά και οργανικό γάλα είναι πολύ προτιμότερα από το παγωτό. Η διατροφή που είναι πλούσια σε σάκχαρα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Ίσως πιστεύετε πως αυτό ισχύει μόνο για τους υπέρβαρους.

Όμως, η αλήθεια είναι πως η ζάχαρη είναι εξίσου επικίνδυνη και για όσους έχουν φυσιολογικό βάρος. Σύμφωνα με την  Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν λιγότερες από 100 θερμίδες ζάχαρης ημερησίως και οι άντρες λιγότερες από 150.

Αν σκεφτούμε πως 1 γραμμ. ζάχαρης περιέχει 4 θερμίδες, ένα μόνο μπολ παγωτό περιέχει σχεδόν 100% τη συνιστώμενη συνολική ποσότητα ζάχαρης. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως το παγωτό δεν είναι και η ιδανικότερη επιλογή για πρωινό.

Η ζάχαρη δεν βλάπτει μόνο την καρδιά. Προκαλεί και καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με τη ζάχαρη. Η ζάχαρη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλει στην αύξηση της οξείδωσης και συνεπώς του καρκίνου.

Συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του ενδομητρίου και του παγκρέατος. Επίσης, δημιουργεί παχυσαρκία που συνδέεται με τον καρκίνο του οισοφάγου, των νεφρών, της χοληδόχου κύστης, του μαστού και του κόλον.

Παρόλο που ο τίτλος του παρόντος άρθρου είναι ελκυστικός, σας προτρέπουμε να επιλέγετε υγιεινότερες τροφές για πρωινό.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou