Newsitamea.gr
AMEA news ΚΕΠΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Έρχεται νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4d76a1d63cf

Έρχεται νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα , που αναφέρονται σε υποτιθέμενες ποινές σε όσους υποβάλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, προχώρησε από το βήμα της Βουλής σε κατηγορηματική διάψευση.

• Για τις υποτιθέμενες ποινές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

«Δημοσιεύματα και διαρροές που υπάρχουν σήμερα και δημιουργούννανησυχία στους πολίτες και στους ασφαλισμένους, τα οποία λένε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες πρότεινε στην αντιπροσωπεία των δανειστών, όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, πως όσοι φεύγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση θα έχουν ποινή και από την ημέρα που έφυγαν μέχρι να συμπληρώσουν το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης – δηλαδή τα εξήντα επτά έτη ή τα εξήντα δύο με μειωμένη σύνταξη- θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει καμία βάση. Είναι διαρροές τις οποίες διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουμε δεσμευθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις ότι θα σεβαστούμε με απόλυτο τρόπο τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους.»

• Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες με χρέη στον ΟΑΕΕ

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτού σχετικά με την υπαγωγή των υπό συνταξιοδότηση εγγεγραμμένων του ΟΑΕΕ στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε τα εξής: «Υπάρχουν μεγάλες δόσεις κοινωνικής αδικίας στους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν κάνει την αίτησή τους για συνταξιοδότηση, χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση. Στον προσανατολισμό του Υπουργείου μας είναι να καταθέσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένα νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, θα ανακουφίζει τα άτομα με αναπηρία και ταυτόχρονα θα έχει ασφαλιστικές διατάξεις που θα αντιμετωπίζουν μεγάλες κοινωνικές αδικίες.

Μέσα σε αυτές θα είναι και η νομοθετική ρύθμιση για τους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, διότι χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ.»
Ακολουθούν τα σχετικά link με τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού .

[youtube id=”AL9TKQI1eDk” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”-OEmrllmqko” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”VaJIP-jxyLU” width=”620″ height=”360″]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika