Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έπειτα από μία διάγνωση που του κατέστρεψε τη ζωή και μία απόπειρα αυτοκτονίας, ο πατέρας αυτός βρήκε το νόημα της ζωής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

williams-nieto_wedding_photos_by_brian_hawkins

Ο Augie Nieto ξάπλωνε στο νοσοκομειακό κρεβάτι όταν ο γιος του του είπε πως δεν είναι πια ο ήρωάς του. Τότε, ο 47χρονος πατέρας που είχε διαγνωστεί με πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ή όπως αλλιώς ονομάζεται ALS ή ασθένεια του Lou Gehrig) κατέληξε σε ένα συμπέρασμα: πως ήταν καλύτερο να αυτοκτονήσει παρά να είναι βάρος στην οικογένειά του.

Όταν επέζησε από την απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ ξάπλωνε στο νοσοκομειακό κρεβάτι, πήρε μία απόφαση:

«Θα ξαναγίνω ήρωας στα μάτια των γιων μου… Θα μπορούσα είτε να πεθάνω είτε να ζήσω μ’ αυτήν την ασθένεια», έγραψε ο 58χρονος σήμερα Nieto. «Εγώ επέλεξα να ζήσω μ’ αυτήν και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Τα επόμενα τρία χρόνια παρέλυσαν τα πόδια και τα χέρια του. Σήμερα, επικοινωνεί μέσω των εκφράσεων του προσώπου και μίας συσκευής που ελέγχει τα πόδια του. Όμως, έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής γι’ αυτήν την ασθένεια κατά 2 – 3 χρόνια. Έπειτα από τη διάγνωση, υπέθεσε πως θα έχανε σημαντικές οικογενειακές στιγμές όπως αποφοιτήσεις, γάμους ή εγγόνια. Παρόλα αυτά, έχει παρευρεθεί στο γάμο και των τεσσάρων του παιδιών και έχει ζήσει τη γέννηση δύο εγγονών. Το 2007, μαζί με τη σύζυγό του Lynne ίδρυσε το Augie’s Quest, μία οργάνωση μέσω της οποίας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από $40εκ. με σκοπό τη διεξαγωγή ερευνών πάνω στην ALS και τη δημιουργία φαρμακευτικών ειδών γι’ αυτήν.

Μέσω της εμπειρίας μου με την ALS έχω μάθει πως οι επιλογές είναι πολλές», δήλωσε ο Nieto . «Μπορώ να επιλέξω είτε να χαρώ μ’ αυτό που έχω είτε να θρηνήσω για την απώλεια κάποιων πραγμάτων που δεν μπορώ να κάνω πλέον μόνος μου».

Επίσης, όταν το μικρότερο παιδί του, η 25χρονη Lindsay προετοιμαζόταν για το γάμο της τον περασμένο Ιούλιο, ο Nieto έπρεπε να αναρωτηθεί σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει: να χαρεί για ό,τι έχει ή να θρηνήσει που δεν μπορούσε να τη συνοδεύσει;

Αποφάσισε πως το τελευταίο δεν ήταν καν λύση.

«Πάντα, σε όλη μου τη ζωή, έθετα στόχους και έκανα τα πάντα για να τους εκπληρώσω είτε στην εργασιακή είτε στην προσωπική μου ζωή» . «Αυτός ο στόχος είναι τόσο προσωπικός, σημαντικότερος από ο,τιδήποτε άλλο έχω κάνει μέχρι σήμερα και αυτό απλώς επειδή έτσι η Lindsay θα είναι ευτυχισμένη. Η ευτυχία της είναι το ισχυρότερο κίνητρο».

Την ημέρα του γάμου της κόρης του στο Rancho Palos Verdes στην Καλιφόρνια, ο  Nieto, με τη βοήθεια της συσκευής που τον βοηθάει να στέκεται όρθιος, τη συνόδεψε. 

«Πίστευα ότι θα κοιτούσα τον αρραβωνιαστικό μου προχωρώντας στο διάδρομο της εκκλησίας. Όμως δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από τον πατέρα μου και σκεφτόμουνα πως έχει κάνει τόσα πολλά για να καταφέρει να είναι εδώ και πάσχισε τόσο σκληρά, που άρχισα να κλαίω».

williams-nieto_wedding_photos_by_brian_hawkins1

Και αυτό δεν συνέβη εν μία νυκτί.

Ο Nieto ασκείται καθημερινά για να ανακτήσει δύναμη και να διατηρήσει αυτήν δεν έχει χαθεί ακόμη λόγω της ασθένειας. Γυμνάζεται εντατικά με τη βοήθεια των θεραπευτών τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο του Detroit.

Παραμένει αισιόδοξος απλώς επειδή «δεν υπάρχει άλλη λύση»

«Συνέχιζε να ζεις και μην παραιτείσαι. Υπάρχουν μέρες που δεν θα θέλεις και αυτό είναι λογικό. Τις άλλες όμως μέρες αφοσιώσου σ’ αυτό που μπορείς να κάνεις και όχι σε ό,τι δεν μπορείς».

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea

Μπαμπάς συγκεντρώνει χρήματα για καρκινοπαθή παιδιά στη μνήμη του αδικοχαμένου γιου του – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika