Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Επιστρέφουν θριαμβευτές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1513693_859096667501803_6487836025136709763_n

Επιστρέφουν θριαμβευτές

Επιστρέφει η ελληνική αποστολή από τους παγκόσμιους αγώνες special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες γεμάτοι μετάλλια και διακρίσεις στις αποσκευές τους.

Οι αθλητές μας και οι αθλήτριες των Special Olympics Ελλάς είχαν μια εκπληκτική παρουσία στους Παγκόσμιους αγώνες. Μία αποστολή με το ομαδικό πνεύμα στο έπακρο της. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας των αθλητών οφείλεται στους προπονητές και τις προπονήτριες τους που με τόση αγάπη, αφοσίωση και υπευθυνότητα τους προετοίμαζαν γι’ αυτή τους τη συμμετοχή.  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ όλοι τους , είναι πάντα στο πλευρό των αθλητών στα εύκολα και στα δύσκολα.

Τα μετάλλια πολλά και στα ομαδικά αθλήματα: Ασημένιο Μετάλλιο για το κορίτσια της Εθνικής μας μπάσκετ, Χάλκινο για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Ανδρών, Χάλκινο μετάλλιο και για την Εθνική Ομάδα Χάντμπολ. Η Εθνική Ομάδα Στίβου, Παναγιώτης Χονδρογάννης, Βάσω Κατσούδη, Νίκος Τουλίκας και Ηλίας Τζάθα βρέθηκαν στο βάθρο των απονομών με την προπονήτριά τους Μάνια Ψυρροπούλου.  Χρυσό για την Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών και Ασημένιο για τη Γυναικεία ομάδα. Η Ομάδα Καγιάκ: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ρούσσος Κοστιφάκης, Κωνσταντίνος Ρεμούνδος, Αντώνης Εξαρχόπουλος, Νίκος Τσιγάντες και Δημήτρης Χουδαλάκης, με τους προπονητές τους Αλεξάντερ Νικίτοβιτς και Μανώλη Αγγελάκη συγκέντρωσαν 14 μετάλλια συνολικά, 6 Χρυσά, 3 Αργυρά και 5 Χάλκινα. Μετάλλια και επιτυχίες και για την ομάδα της ποδηλασίας. Στην Κολύμβηση, η Ελληνική Ομάδα ανέβηκε στο βάθρο 5 φορές. Ο Δημήτρης Ριζκάλα κατέκτησε την 1η θέση στα 100μ ύπτιο, η Βικτώρια Καλλιότζη την 2η θέση και ο Αθανάσιος Γεωργιάδης την 3η θέση, ενώ η Φαίδρα Μαρκίδη την 3η θέση στα 50μ πρόσθιο. Χρυσό Μετάλλιο και στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας 4 x 50m Μεικτή Ομαδική. Στην Ρυθμική Γυμναστική τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και στα 4 αγωνίσματα (Κορδέλα, Μπάλα, Κορύνες και στο Στεφάνι) για τις αθλήτριες: Φλώρα Βερμίσογλου 1η θέση και στα 4 αγωνίσματα, η Ιλιάννα Συμεωνίδη 1η θέση στην Μπάλα και στην Κορδέλα και 2η θέση στις Κορύνες και στο πρόγραμμα με στεφάνι και η Αναστασία Θεοδωρίδου 2η θέση στην Μπάλα και στην Κορίνα και 3η θέση στην Κορδέλα και στο Στεφάνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φλώρα Βερμίσογλου συμμετείχε ως Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας της Ελπίδας στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, μαζί με την αθλήτρια Ιλιάννα Συμεωνίδη αλλά και στην ομάδα πού έφερε τη Σημαία των Αγώνων μέσα στο Coliseum Memorial κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Αγώνων. Μεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα της Δυναμικής Άρσης Βαρών. Η αθλήτρια Mαρία Τριάντη κατέλαβε την 2η θέση στο Βαθύ Κάθισμα, 3η θέση στον Πάγκο, στην Άρση Θανάτου και στο Σύνολο. Ο Αθανάσιος Τριάντης 1η θέση στο Βαθύ Κάθισμα, στην Άρση Θανάτου και 2η θέση στο Σύνολο. Χρυσό Μετάλλιο και για τον Πόπα Λαυρέντιου Φλορίν και για τα 4 αγωνίσματα. Στο Μπότσε, το άθλημα των Special Olympics που απαιτεί συγκέντρωση και στρατηγική, ο αθλητής Δημήτρης Κλαμπάνης κατέκτησε την 1η θέση στο Ατομικό και ο Γιώργος Ψαράκης την 2η θέση, καταχειροκροτούμενοι από τους συμπαίκτες τους και τους θεατές. Στον Στίβο, ο αθλητής Παναγιώτης Χονδρογιάννης κατέκτησε την 2η Θέση στην σφαίρα και ο Ηλίας Τζάθας την 3η θέση στα 200μ. Σημαντική επιτυχία είχε και η Ελληνική Ομάδα Special Olympics στο άθλημα του μπόουλινγκ  με τους αθλητές Νικόλα Κώστογλου και Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου να κατακτούν την 2η θέση στο Ομαδικό.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ στο sportsamea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea