Newsitamea.gr
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Επίσκεψη κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικά Σχολεία με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

05B454

Επίσκεψη κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικά Σχολεία με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Στρατούλης, Χ. Καφαντάρη, Ά. Χατζησοφιά, καθώς και μέλη του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Σικιαρίδειο Ίδρυμα στο Μαρούσι, το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου και το Ειδικό νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, ενώ οι βουλευτές Φ. Κούβελα και Ε. Αυλωνίτου και μέλη του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ βαθμίδας και το ΕΕΕΕΚ Τυφλών και Πολυαναπήρων στο Αιγάλεω, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των Συλλόγων διδασκόντων και γονέων μαθητών ΑμεΑ και μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:

 

Η συνεχής υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και η υποχρηματοδότησή της, όπως και η υποχρηματοδότηση συνολικά των δαπανών για την Παιδεία δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας για διάλυση της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και την περιθωριοποίηση των ΑμεΑ και της ειδικής εκπαίδευσης .

Το τελευταίο υπό ψήφιση νομοσχέδιο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ειδική εκπαίδευση, με την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση δομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και ωθεί την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο περιθώριο, ενώ υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο και τα εργασιακά κεκτημένα όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών του κλάδου.

Με την έναρξη του σχολικού έτους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίστοιχες δομές είναι τραγικά: τεράστιες οι ελλείψεις σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, προβλήματα με τις μεταφορές μαθητών, κτιριακά προβλήματα κ.ά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες και όλους τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους να οργανώσουν τον αγώνα τους και την αντίστασή τους για την ανατροπή αυτών των ανθρωποκτόνων πολιτικών, αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που τις υπηρετεί και τις εφαρμόζει και να ανοίξουν το δρόμο για μια Αριστερή Κυβέρνηση που θα εγγυάται δημόσια δωρεάν παιδεία για τους μαθητές με αναπηρία, για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβομένη εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική εκπαίδευση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

11/09/2014

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χλώμιασαν» οι μαθητές: Έκτακτη ανακοίνωση για τα σχολεία, αλλάζουν όλα στις απουσίες – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Αθανασία Δαλακούρα: Η Μαθήτρια από τη Ροδόπη που πήρε σε όλα 20 και μπαίνει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Οριστικό: Τέλος τα κινητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αυστηρή τιμωρία, μέχρι και οριστική αποβολή από το σχολείο

Penni Syggrou