Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ

Επιπτώσεις παχυσαρκίας: στην κορυφή ο καρκίνος, οι ημικρανίες, ο ύπνος και ο χαμηλός μισθός!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1415893318222_wps_9_image001_png

Επιπτώσεις παχυσαρκίας: στην κορυφή ο καρκίνος, οι ημικρανίες, ο ύπνος και ο χαμηλός μισθός!

Όλοι γνωρίζουμε πως παχυσαρκία μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην υγεία ενός ανθρώπου. Ορισμένοι μπορούν να αναφέρουν και μερικά από αυτά. Για πολλούς μάλιστα τα προβλήματα επεκτείνονται και σε άλλους τομείς της ζωής τους εκτός από την υγεία τους. Η Αμερικανική Ένωση Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών έκανε μια μεγάλη έρευνα ώστε να μπορέσει επιτέλους να δοθεί μια απάντηση στο ποια προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει στην πραγματικότητα η παχυσαρκία.
Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους και εξετάσεις λοιπόν κατάφεραν να φτιάξουν μια λίστα με ασθένειες που μπορούν να προκληθούν από την παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet τοποθετούν τον καρκίνο στην κορυφή αυτής της λίστας.
Σύμφωνα με την έρευνα η παχυσαρκία συνδέεται έμμεσα με 34,000 νέες περιπτώσεις καρκίνου σε άντρες και 50,000 νέες περιπτώσεις σε γυναίκες κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η μελέτη πάνω από 100 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου τον χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο ασθενής είχε λιγότερα κιλά.
Οι υπόλοιπες ασθένειες που, σύμφωνα με την έρευνα συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία είναι:
Ημικρανίες
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Johns Hopkins, με δείγμα 4,000 ανθρώπους, έδειξε πως οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν 81% περισσότερες πιθανότητες να έχουν τουλάχιστον 14 το μήνα από αυτούς με λιγότερο βάρος. Η ομάδα που υπέφερε περισσότερο από ημικρανίες ήταν οι παχύσαρκες γυναίκες άνω των 50.
Υπογονιμότητα
Έρευνα που έγινε στην Ινδία σε 300 υπερβολικά παχύσαρκες γυναίκες έδειξε πως το συντριπτικό 90% από αυτές είχε πολυκυστικές ωοθήκες που σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζουν την σύλληψη ενός παιδιού.
Προβλήματα στον ύπνο
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Αμερικανικού Ιδρύματος για τον Ύπνο, βρήκε πως το 80% των μεγαλύτερων παχύσαρκων ατόμων έχουν προβλήματα με τον ύπνο τους.
Εκφοβισμός
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Yale έδειξε πως η παχυσαρκία είναι ο νούμερο ένα λόγος εκφοβισμού, του γνωστού bullying, σε όλες τις ηλικίες.
Δυσκολία εύρεσης γιατρών
Πολλοί γιατροί αποφεύγουν να φροντίσουν παχύσαρκους ανθρώπους επειδή το υπερβολικό πάχος πολλές φορές κάνει την θεραπεία τους πολύ πιο πολύπλοκη και επικίνδυνη.
Χαμηλοί μισθοί
Έρευνα που έκαναν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο George Washington έδειξε πως ο ρατσισμός που υπάρχει στους χώρους εργασίας για τους παχύσαρκους οδηγεί σχεδόν πάντα τους ανθρώπους αυτούς σε χαμηλότερους μισθούς.
Βογιατζής Ηλίας
Πηγή: healthview.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30 φράσεις του Paulo Coelho γεμάτες νόημα και σοφία

Efi Nika

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika