Newsitamea.gr
ΔΙΑΒΗΤΗ ΥΓΕΙΑ

Επιπλοκές του Διαβήτη που ίσως ΔΕΝ γνωρίζετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επιπλοκές του Διαβήτη που ίσως ΔΕΝ γνωρίζετε.

Ο διαβήτης είναι μία σοβαρή ασθένεια. Περισσότεροι από 29 εκ. Αμερικανοί πάσχουν από διαβήτη. Και το πιο τρομακτικό είναι το ότι τα 8 εκ. δεν έχουν διαγνωστεί. Ίσως θα μπορούσατε να είστε και εσείς ένας από αυτούς.

Κάποια από τα βασικά συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 είναι η αυξανόμενη αίσθηση δίψας και η συχνή ούρηση, η αυξημένη αίσθηση πείνας, η απώλεια βάρους, η κόπωση, η θολή όραση, οι πληγές που επουλώνονται δύσκολα και οι σκουρόχρωμες επιφάνειες δέρματος. Όταν τα συμπτώματα αυτά δεν εμφανίζονται όλα μαζί, ίσως κάποια να σας κάνουν να αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Όμως, όταν εμφανίζονται ταυτόχρονα, αποτελούν ένδειξη για διαβήτη.

Εάν αρχίσετε να εμφανίζετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Εάν έχετε διαβήτη, είναι σημαντικό να ενημερωθείτε όχι μόνο για την ασθένεια καθαυτή αλλά και για τις πιθανές επιπλοκές της.

Μία από τις πιο κοινές επιπλοκές του διαβήτη είναι η κατάθλιψη. Σύμφωνα με έρευνα, αντικείμενο της οποίας ήταν η σύνδεση μεταξύ της κλινικής κατάθλιψης και του διαβήτη τύπου 1 και 2, οι διαβητικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι παρόλο που η κατάθλιψη είναι κοινή, είναι εξολοκλήρου εφικτό για κάποιον να ελέγξει τα συμπτώματα και την ψυχική του υγεία.

Μία άλλη κοινή επιπλοκή είναι η παραίτηση. Η διαταραχή αυτή κάποιες φορές σχετίζεται με την κατάθλιψη και χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενδιαφέροντος για την υγεία. Ένας διαβητικός που παραιτείται σπάνια ελέγχει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα ή κάνει ενέσεις ινσουλίνης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους έτσι ώστε οι διαβητικοί να διατηρήσουν την καλή κατάσταση της υγείας τους είναι η ενημέρωση. Όταν κάποιος ενημερώνεται, είναι σε θέση να καταπολεμεί το άγχος και την ανησυχία που οδηγούν σε αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Παρόλο που είναι σημαντική και η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μέσω της θρεπτικής διατροφής και της ήπιας άσκησης, οι διαβητικοί συγκεκριμένα πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους προς αποφυγή περισσότερων, πιο σοβαρών επιπλοκών όπως των καρδιαγγειακών παθήσεων, των νευροπαθειών, των διαταραχών του ήπατος, των διαταραχών της όρασης ή της νόσου του Αλτσχάιμερ. Επίσης, πρακτικές όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας, στη μείωση του άγχους και στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας – remedydaily.comhuffingtonpost.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika