Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία : Πως θεραπευτικέ ο άνθρωπος ”Δένδρο” από την σπάνια ασθένεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Θυμάστε τον άνθρωπο «δέντρο»; Χειρουργήθηκε και είναι καλά! Δείτε πώς είναι σήμερα…

Ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία : Πως θεραπευτικέ ο άνθρωπος ”Δένδρο” από την σπάνια ασθένεια

Οι γιατροί διαγνώστηκαν στον Δέδε την κοινή ανθρωπίνων θηλωμάτων ( HPV ) και μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται  Ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία ( Epidermodysplasia verruciformis )η οποία σε συνδυασμό, προκαλεί τα κονδυλώματα τα οποία έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα του.

Τα κονδυλώματα που καλύπτουν το σώμα του προκαλείται από μια σπάνια γενετική διαταραχή γενετική διαταραχή που ονομάζεται Ακροχορδονοειδης επιδερμοδυσπλασία ( Epidermodysplasia verruciformis )

Έχουν φυτρώσει στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια του. Σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε το περασμένο έτος, ο ίδιος κάθεται με τον πατέρα του στο σπίτι τους. Ο γιατρός ελπίζει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις περαιτέρω επεκτάσεις όπου άρχισαν να εμφανίζονται στο σώμα του όταν ήταν έφηβος. Είναι γνωστός ως «άνθρωπος δέντρο” σε όλη την Ινδονησία.

Ο Δέδε είναι 37 χρονών και παρόλο που είναι γνωστός ως άνθρωπος δέντρο ελπίζει για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τώρα αρχίζει η οικογένειά του και τον βλέπει να επιστρέφει σιγά σιγά στην φυσιολογική του εμφάνιση.

Μια ομάδα τοπικών γιατρών έχουν πραγματοποιήσει οκτώ μείζονες επεμβάσεις στο Δέδε, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού πριονιού, τη μεταμόσχευση δέρματος και την αφαίρεση πολλών κιλών νεκρών ιστών του δέρματος τα οποία έχουν σκληρύνει από τα χρόνια.

Είναι πατέρας δύο παιδιών και περιμένει να επιστρέψει στην πατρίδα του σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Ινδονησία . Αν και είναι απίθανο να απαλλαγεί από την νόσο εντελώς, η θεραπεία του θα του δώσει την ευκαιρία να πάει πίσω στο χωριό του – και να είναι με την οικογένεια και τους φίλους του.

Μεγάλωσε σε ένα χωριό έξω από την πόλη της Μπαντούγκ. Αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή κρεατοελιά στο γόνατό του ως έφηβος βγήκε εκτός ελέγχου όταν μολύνθηκε. Πήρε διαστάσεις ”δέντρου” σταδιακά και εξαπλώθηκε στα πόδια, τα χέρια, το στήθος και το πρόσωπό του.

Ο Αμερικανός γιατρός Άντονι Γκασπάρι και ο γιατρός της Ινδονησίας Χαρντίσιγιο Σοεντιάνα στην συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο Μπαντούγκ στην Ινδονησία συζήτησαν για την πρόοδο του.

«Η επέμβαση του Δέδε δεν είναι τέλεια, αλλά τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται σε ότι ελπίζαμε ή αναμέναμε,” είπε ο Δρ Σοεντιάνα, ένας κορυφαίος πλαστικός χειρουργός στην Ινδονησία.

Tree-man

treeman

 

[youtube id=”XciH2aZyan8″ width=”620″ height=”360″]

 

 

* Ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία

Υπερκερατωσικές βλάβες στις ραχιαίες επιφάνειες των χεριών, ποδιών, γονάτων & γονάτων, στις ραχιαίες επιφάνειες των άπω δακτύλων σκληροδερματικές παχύνσεις, υπερκεράτωση ραχιαίων επιφανειών φαλαγγικών αρθρώσεων, παχυονυχία, υπεριδρωσία, 2θεις δερματοφυτικές λοιμώξεις .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika