Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα: Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

rinoplastiki-eisagwgi

Το ρινικό διάφραγμα είναι το τοίχωμα μεταξύ των ρουθουνιών που χωρίζει τις δύο ρινικές διόδους, υποστηρίζει τη μύτη και κατευθύνει τη ροή του αέρα. Το διάφραγμα είναι κατασκευασμένο από λεπτό κόκαλο που καταλήγει σε έναν χόνδρο στο μέτωπο. Καθώς λοιπόν αποτελεί το κεντρικότερο οστό της μύτης, η μορφή του παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην αισθητική όσο και στην καλή της λειτουργία.

Γι’ αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα, προκειμένου να βελτιωθεί η εμφάνιση, αλλά και η λειτουργικότητα της μύτης και να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και επιπλοκές είτε μικρές όπως το ροχαλητό, είτε πιο σοβαρές όπως η υπνική άπνοια.

Συγκεκριμένα, η επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα μπορεί να γίνει για πολλούς διαφορετικούς λόγους και προβλήματα που μπορεί να είναι είτε κληρονομικά είτε επίκτητα. Ας δούμε μερικά από τα θέματα που μπορεί να απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση.

Εκ γενετής στραβό διάφραγμα: Σε πολλές περιπτώσεις ένα στραβό διάφραγμα μπορεί να κληρονομηθεί από τους γονείς στα παιδιά και το πρόβλημα να ενταθεί καθώς το παιδί μεγαλώνει. Στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ένα στραβό ρινικό διάφραγμα είναι το ροχαλητό, η υπνική άπνοια και ένα γενικό αίσθημα κόπωσης που προκαλείται από την διαρκή προσπάθεια που καταβάλει ασυναίσθητα ο οργανισμός για να αναπνεύσει.

Τραυματισμοί και σπασίματα: Εδώ μιλάμε για επίκτητο στράβωμα ή ράγισμα του διαφράγματος που μπορεί να προκλήθηκε από κάποιον τραυματισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός που να μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με συνέπεια και επαγγελματισμό εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα είναι μεν μία εγχείρηση ρουτίνας, ωστόσο απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και έναν πολύ καλά εξασκημένο πλαστικό χειρουργό, εξειδικευμένο σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της ΩΡΛ Αργυρώς Κυπραίου και μάθετε περισσότερα για την επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή τη διαδικασία.

M.M.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika