Newsitamea.gr
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1d5a99

Επανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ

Την δέσμευση του ότι δεν θα υπάρξουν εκ νέου μειώσεις συντάξεων επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ενώ, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι με νομοθετική ρύθμιση δεν μειώνονται ούτε οι επικουρικές συντάξεις.Παράλληλα ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι επανέρχεται άμεσα η σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι σήμερα φεύγουν με την υπογραφή του τρεις εγκύκλιοι. Όπως είπε, με την πρώτη εγκύκλιο παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η δυνατότητα να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή να έχουν πλήρη υγειονομική περίθαλψη, όσοι έχουν όχι πάνω από 100 ένσημα, που λέει ο ισχύων νόμος, αλλά πάνω από 50 ένσημα. Αυτό, όπως επισήμανε, βοηθάει τους ανέργους.

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε ότι με τη δεύτερη εγκύκλιο θα συνεχιστεί η πλήρης υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων υπερήλικων, ηλικιωμένων και ομογενών, που τους είχε κοπεί η σύνταξη που έπαιρναν από τον ΟΓΑ, ενώ υπογράμμισε ότι σε έναν με ενάμιση μήνα θα επαναφέρουν τη σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ηλικιωμένους.

 

 

www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika