Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΕΟΠΥΥ: Πως δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη στους ασφαλισμένους που καταργήθηκε το ΕΚΑΣ, έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Τα παραστατικά που απαιτούνται προκειμένου να βεβαιώνεται ότι κάποιος συνταξιούχος, είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ (συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη 10%) ή είναι δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα, λόγω απώλειας του ΕΚΑΣ, είναι τα παρακάτω, όπως ορίστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία:

-Δημόσιος Τομέας επί στρατιωτικών και πολεμικών συντάξεων. Στους ασφαλισμένους που διακόπηκε το ΕΚΑΣ και απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη θα τους αποσταλεί σχετική βεβαίωση στην διεύθυνσή τους.

-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Απαραίτητο δικαιολογητικό είναι το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων στο οποίο θα υπάρχει εγγραφή για χορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΣ στο μήνα αυτό ή και σχετική βεβαίωση του υποκαταστήματος από την οποία θα προκύπτει η απώλεια του δικαιώματος των συνταξιούχων στο ΕΚΑΣ.

-ΟΑΕΕ. Χορήγηση σχετικής βεβαίωσης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ ότι έχουν συμμετοχή 10% στα φάρμακα και στους συνταξιούχους που το απώλεσαν βεβαίωση ότι δικαιούνται μηδενική συμμετοχή.

-ΝΑΤ. Χορηγείται βεβαίωση ότι δικαιούνται το ΕΚΑΣ ή τους χορηγείται εξαμηνιαίο εκκαθαριστικό συντάξεων στο οποίο απεικονίζεται η λήψη ή όχι του ΕΚΑΣ.

-ΕΤΑΑ ΤΕΑΔ. Εκδίδεται υπηρεσιακή βεβαίωση αν κάποιος είναι δικαιούχος ΕΚΑΣ μετά από αίτησή του.

-ΕΤΑΑ .Τομείς υγειονομικών. Στο εκκαθαριστικό σημείωμα αναγράφεται η ένδειξη ΕΚΑΣ.

www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika