Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

ΕΟΠΥΥ-Οι παράνομες χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

21

ΕΟΠΥΥ-Όργιο απάτης από ιδιωτικές κλινικές !!!

Ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτε,βρίου οι διαδικασίες ελέγχου των χρεώσεων για υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης, σε ποσοστό 91%, που υποβλήθησαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τις συμβεβλημένες με τον Οργανισμό Ιδιωτικές Γενικές Κλινικές, για το έτος 2013.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό πόρισμα, το υπολειπόμενο ποσοστό μέχρι την ολοκλήρωση του 100% του ελέγχου της κλειστής περίθαλψης των Γενικών Κλινικών αντιπροσωπεύει παρόχους που δεν τήρησαν εγκαίρως τις συμβατικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα για αυτούς ο έλεγχος να έχει ξεκινήσει σε δεύτερο χρόνο, την προσαρμογή των ευρημάτων ελέγχου με βάση τις προσφάτως εγκεκριμένες διαδικασίες εκκαθάρισης όπου αυτό ήταν απαραίτητο, καθώς και παρόχους για τους οποίους δεν είναι διαθέσιμες συγκεκριμένες έντυπες υποβολές.

Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι έγινε εκτεταμένη στατιστική ανάλυση 444.041 περιστατικών «Κλειστής Περίθαλψης» σε 101 Ιδιωτικές Κλινικές, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι συμφωνημένες με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διαδικασίες Διοικητικής Εκκαθάρισης των έντυπων παραστατικών δικαιολογητικών για το σύνολο των περιστατικών «Κλειστής Περίθαλψης».

Το σύνολο των υποβολών που ελέγχθηκαν ανέρχεται στα 286.016.549,66 € (91% του συνόλου της Κλειστής περίθαλψης των Γενικών Κλινικών ύψους 315.077.308 €).

Μετά από τους σχετικούς συμψηφισμούς μεταξύ της Διοικητικής και Ιατρικής εκκαθάρισης των χρεώσεων προς τον ΕΟΠΥΥ, στις περιπτώσεις όπου προέκυψαν περικοπές σε επιμέρους περιστατικά τόσο από τις διαδικασίες Διοικητικού όσο και από τις διαδικασίες Ιατρικού ελέγχου, το συνολικό ποσό των προτεινόμενων περικοπών σ’ αυτήν την κατηγορία των παρόχων για την κλειστή περίθαλψη, ανέρχεται σε 36.388.938,93 ευρώ.

Εντοπίστηκαν ασύμβατες δαπάνες ύψους 5 εκατ. ευρώ

Μέσω της στατιστικής ανάλυσης εντοπίσθηκαν κατηγορίες δαπανών που χρεώθηκαν από τους παρόχους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίες είτε δεν είναι συμβατές με τον ΕΚΠΥ (Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ), είτε αντιβαίνουν προφανείς κανόνες δεοντολογίας, είτε είναι εξόφθαλμα ασύμβατες με τα αντίστοιχα ιατρικά στοιχεία που αφορούν στα ίδια περιστατικά. Οι επιπλέον αυτές δαπάνες αφορούν ένα ποσό που προσεγγίζει τα 5.000.000 €.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω περιπτώσεων είναι η προφανής κατ’ αρχήν απόρριψη των αντίστοιχων υποβληθεισών δαπανών και η, εν συνεχεία, κλήση των παρόχων που τις αμφισβητούν, προκειμένου να παράσχουν στον ΕΟΠΥΥ τις κατάλληλες εξηγήσεις. Για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι λογικό να ακολουθηθεί μια διαδικασία παραπομπής τους σε δευτεροβάθμιο ιατρικό έλεγχο ατομικών περιπτώσεων από τις ιατρικές ελεγκτικές εταιρείες, αλλά να επιλεγεί μια διαδικασία συνολικής αντιμετώπισης τους, σε συνεργασία με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα ή μη της καταχώρησης των σχετικών ηλεκτρονικών δεδομένων από τους παρόχους, η σωστή ή μη διαχείριση τους από το eΔΑΠΥ, ο καθορισμός των υπευθύνων παρόχων που θα πρέπει να υποστούν περικοπές, το ύψος των περικοπών αυτών και όλα τα λοιπά συναφή θέματα. Οι σχετικές καταστάσεις έχουν εκδοθεί και είναι στη διάθεση του Οργανισμού.

Ως ορίζουν οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ των Ι.Ε.Ε. και των παρόχων υγείας, μετά την 30.9.2014 και εντός 5 εργάσιμων ημερών, για τους παρόχους που έχουν καλύψει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, θα αποστέλλονται οι σχετικές αναφορές του ελέγχου, με κοινοποίηση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τέλος υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος και των υπολοίπων κατηγοριών περίθαλψης (Ανοιχτή νοσηλεία, μονάδες αιμοκάθαρσης κλπ) των Γενικών Κλινικών μαζί με τον έλεγχο των υπολοίπων παρόχων Κλειστής περίθαλψης (Κέντρα Αποκατάστασης, Ψυχιατρικές Κλινικές κλπ).

 

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika