Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ

ΕΟΠΥΥ : Χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων λουτροθεραπείας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

epidoma-lutrotherapias

Χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων λουτροθεραπείας

Το επίδομα λουτροθεραπείας παρέχεται, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 του Ε.Κ.Π.Υ. τους ΕΟΠΥΥ, στους ασφαλισμένους του Οργανισμού όταν είναι αναγκαία η θεραπεία της πάθησής τους, σε αναγνωρισμένες από το κράτος Λουτροπηγές, κατά τη διάρκεια της λουτρικής περιόδου, η οποία διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΒ3Α/Φ115/ΟΙΚ. 20701/25-05-2015 έγγραφο, καθορίζονται οι δικαιούχοι καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση του επιδόματος λουτροθεραπείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την λουτρική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 31η Οκτωβρίου 2015.

Οι απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις , δύναται να εκδίδονται από ιατρούς Κρατικών ή Στρατιωτικών Νοσκομείων, Πανεπιστημιακών Κλινικών, ιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και τέλος από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούνται οι ιατροί των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων ιατρικών γνωματεύσεων, ήτοι Ορθοπαιδικοί, Ρευματολόγοι ή Δερματολόγοι και Καρδιολόγοι, να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

ΕΟΠΥΥ : Επίδομα λουτροθεραπείας 2015

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika

«Τέλος το πέναλτι 30%»: Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Εργασίας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Penni Syggrou