Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εντός της εβδομάδας οι βάσεις 2016. Νέες εκτιμήσεις ανά πεδίο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Το αργότερο έως την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που μετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις φροντιστών πάντως, Ιατρικές και Νομικές σχολές θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα, μεγάλη θα είναι η πτώση στα παιδαγωγικά τμήματα και μικρότερη στα οικονομικά και τα πολυτεχνικά, ωστόσο οι δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ θα συγκρατηθούν ή θα ανέβουν έως 500 μόρια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι οι φετινές βάσεις δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές του 2015, και δεν είναι συγκρίσιμες λόγω της αλλαγής του εξεταστικού συστήματος.

Πέρυσι οι μαθητές εξετάζονταν σε 6 ή 7 μαθήματα και μετρούσε επιπλέον ο προφορικός βαθμός του σχολείου, ενώ φέτος τα μαθήματα έγιναν 4, με προαιρετικό ένα 5ο, και δεν υπάρχει σαν μπόνους ο βαθμός από το σχολείο. Επίσης η ανακατανομή των σχολών σε διαφορετικά πεδία, όπως το ξεχωριστό πεδίο των παιδαγωγικών και των οικονομικών σχολών, αλλάζει σημαντικά το χάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των φροντιστών και των αναλυτών, λίγο πριν ανακοινωθούν επίσημα οι βάσεις:

Στο 1ο πεδίο οι Νομικές σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα βρεθούν λίγο υψηλότερα από τις 18.000 μόρια, ενώ η Αγγλική φιλολογία γύρω στις 19.000 . Οι κάτω του μετρίου επιδόσεις στα Αρχαία σε συνδυασμό με τις περιορισμένες σχολές αλλά και θέσεις εισακτέων θα διατηρήσει τα επίπεδα των βάσεων σταθερά, με πιθανές εκπλήξεις σε σχολές της περιφέρειας.

Στο 2ο πεδίο οι πολυτεχνικές σχολές του ΕΜΠ, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο έως και 500 μόρια. Από την άλλη, οι αντίστοιχες της περιφέρειας θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα. Τα ΤΕΙ του πεδίου αυτού θα παρουσιάσουν πτώση, αφού τα Μαθηματικά προσανατολισμού λειτουργούν αρνητικά στις σχολές αυτές. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2ο επιστημονικό πεδίο συγκεντρώνει τις περισσότερες σχολές σε σχέση με τα υπόλοιπα πεδία, με αποτέλεσμα οι πλέον των 20.000 υποψήφιοι να πιέζουν πτωτικά τις βάσεις εισαγωγής στα μεσαία και χαμηλόβαθμα τμήματα.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι υψηλοί βαθμοί και οι θετική ανταπόκριση των υποψηφίων στα μαθήματα του πεδίου αυτού διατηρούν τις βάσεις στα ύψη. Συγκεκριμένα η Ιατρική Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα βρεθούν πάνω από τα 19.000 μόρια. Επίσης άνοδο της τάξεως των 500 μορίων θα έχουν η Φαρμακευτική, η Βιολογία και η Κτηνιατρική. Ψηλά θα μείνουν και τα τμήματα των ΤΕΙ.

Στο 4ο πεδίο το πιο σημαντικό ρόλο παίζουν τα Μαθηματικά γενικής παιδείας. Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται μεγάλη πτώση των παιδαγωγικών σχολών, λόγω της «περιθωριοποίησής» τους σε ξεχωριστό πεδίο, αλλά και τη μειωμένη ζήτηση μετά το πάγωμα των διορισμών στα σχολεία την τελευταία 5ετία. Δεν αποκλείεται να εισαχθούν υποψήφιοι με χαμηλότατους βαθμούς ακόμα και κάτω του 10. Ορατό είναι και το ενδεχόμενο να μην καλυφθούν πλήρως οι θέσεις στα παιδαγωγικά τμήματα.

Στο 5ο και τελευταίο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση ακόμα και σε πρωτοκλασάτες σχολές. Στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα θα σημειωθεί πτώση 300-700 μορίων, ενώ σε αυτά της περιφέρειας οι βάσεις εισαγωγής θα κυμανθούν μεταξύ 12.000 και 13.000 μορίων. Ίδιο σκηνικό και για τα ΤΕΙ αυτού του πεδίου που η πτώση μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια.

 

athina984,madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika