Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

«Εντυπωσιακά» οφέλη από φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140212dr-life-kinos-kerdesek-a4

Τα ευρήματα

Όπως είπε η δρ Σουέιν χθες, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO 2014), ο συνδυασμός δοκιμάστηκε σε 808 ασθενείς, οι μισές εκ των οποίων έλαβαν περτουζουμάμπη μαζί με τραστουζουμάμπη και δοσεταξέλη, και οι υπόλοιπες την κλασική θεραπεία (τραστουζουμάμπη και δοσεταξέλη) μαζί με μία ανενεργό ουσία.

Η μέση διάρκεια επιβίωσης για τις γυναίκες που έπαιρναν την περτουζουμάμπη ήταν 56,5 μήνες, ενώ για όσες πήραν τον κλασικό συνδυασμό ήταν 40,8 μήνες (ή 15,7 μήνες μικρότερη).

Ωστόσο, στις γυναίκες που έπαιρναν περτουζουμάμπη αυξήθηκε κατά μόλις 6 μήνες το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο καρκίνος τους έπαψε να εξελίσσεται και να επιδεινώνεται, και έτσι οι ερευνητές δεν ξέρουν με ποιον ακριβώς τρόπο το φάρμακο παρέτεινε τη ζωή τους για υπερδιπλάσιο χρονικό διάστημα από αυτό.

Οι δρες Πέρεζ και Μπέρνσταϊν, πάντως, θεωρούν εξαιρετική είδηση και την επιβίωση κατά σχεδόν 41 μήνες των γυναικών που πήραν την κλασική θεραπεία, διότι όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 εγκρίθηκε η τραστουζουμάμπη, παρείχε μέση επιβίωση των ασθενών κατά περίπου 25 μήνες.

Ως φαίνεται, όμως, στα χρόνια που μεσολάβησαν η χρήση της βελτιστοποιήθηκε και έτσι έχουν αυξηθεί τα οφέλη της.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea