Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντελώς ακίνδυνο για αυτισμό το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εντελώς ακίνδυνο για αυτισμό το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας

Εντελώς ακίνδυνο για αυτισμό το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας

Νέα δεδομένα μεγάλης επιστημονικής μελέτης καταρρίπτουν το μύθο που ήθελε το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (μαγουλάδων), γνωστό διεθνώς ως MMR, να αυξάνει τον κίνδυνο για την ανάπτυξη διαταραχών αυτισμού στα παιδιά που το κάνουν.

Η νέα επιστημονική έρευνα η οποία αξιολόγησε την ασφάλεια του ευρέως διαδεδομένου εμβολίου και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), ανέλυσε στοιχεία για 95.727 παιδιά, από τη γέννησή τους μέχρι την ηλικία των 5 ετών και έδειξε ότι ένα παιδί έχει την ίδια πιθανότητα να εμφανίσει διαταραχές αυτισμού, είτε έχει κάνει το εμβόλιο, είτε όχι.

Ως εκ τούτου, το εμβόλιο δεν αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού. Μάλιστα από τα 7.735 παιδιά που ΔΕΝ είχαν κάνει το τριπλό εμβόλιο MMR, το 0,7% διαγνώστηκε με αυτισμό, έναντι ποσοστού 0,5% των 45.568 παιδιών που είχαν εμβολιαστεί σε δύο δόσεις.

Επιπροσθέτως όπως σημείωσαν οι επιστήμονες και μεταξύ των παιδιών που είχαν μεγαλύτερο αδελφό με αυτισμό, δεν υπήρχε αύξηση του κινδύνου λόγω του εμβολίου. Αντίθετα, από τα 269 παιδιά που ΔΕΝ είχαν εμβολιαστεί, το 8,6% εμφάνισε αυτισμό, έναντι του μικρού ποσοστού 3,8% μεταξύ των 796 παιδιών που είχαν κάνει το εμβόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερη μελέτη του 2012, που αξιολόγησε στοιχεία για σχεδόν 15 εκατ. παιδιά, δεν είχε βρει καμία σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και στον αυτισμό ενώ και μελέτη του 2014 σε  1,26 εκατ. παιδιά δεν διαπίστωσε κάποια επικίνδυνη συσχέτιση.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτισμός: Στρέφοντας το βλέμμα στους γονείς με παιδιά στο φάσμα – Μια ψυχολόγος εξηγεί

Efi Nika

Ο πιστός σύμμαχος ατόμων με αυτισμό και επιληψία – Βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει τις κρίσεις

Efi Nika

Αυστραλία: 50 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της κορυφαίας στον κόσμο τεχνητής καρδιάς

Βογιατζής Ηλίας