Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

«Ένιωσα την καρδιά της να σταματάει και ψιθύρισα “Πήγαινε να σώσεις ζωές Τζώρτζια”»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Ένιωσα την καρδιά της να σταματάει και ψιθύρισα “Πήγαινε να σώσεις ζωές Τζώρτζια”»

 

«Όταν αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα, ακούμπησα το χέρι μου στην καρδιά της και την ένιωθα να χτυπάει ολοένα πιο αργά, έως ότου σταμάτησε. Δεν μπορώ να περιγράψω πως ένιωθα εκείνη τη στιγμή.

»Μας είχαν πει πως τουλάχιστον δύο παιδιά περίμεναν εκείνο το βράδυ τα όργανά της. Αν δεν το ήξερα, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω. Έτσι, την κοίταξα και ψιθύρισα: “Πήγαινε Τζώρτζια. Πήγαινε να σώσεις ζωές”».

Μ’ αυτά τα λόγια περιγράφει η 40χρονη Ίλσε Φίλντσεντ στην εφημερίδα «Daily Mail» πως άφησε την Πρωτοχρονιά του 2013 την κορούλα της να φύγει, νικημένη από τη ρήξη ενός ανευρύσματος στον εγκέφαλό της η οποία έκοψε απελπιστικά πρόωρα τη ζωή της.

Η 3χρονη Τζώρτζια είχε καταρρεύσει λίγες μέρες νωρίτερα σε μία παραλία της Αιγύπτου, όπου η οικογένεια βρισκόταν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, και δεν συνήλθε ποτέ.

Μία μέρα μετά την κατάρρευση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου (KCL), όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το παιδί ήταν κλινικά νεκρό και μονάχα τα μηχανήματα το κρατούσαν στη ζωή.

Οι γονείς της πήραν την αγωνιώδη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της και σήμερα, τέσσερα παιδάκια ζουν χάρη στο ήπαρ, τις καρδιακές βαλβίδες και τους νεφρούς της.

Δύο ακόμα άνθρωποι, δύο 20χρονοι άντρες, βλέπουν χάρη στους κερατοειδείς της.

Η οικογένειά της δημοσιοποίησε την ιστορία της για να αυξήσει την ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων, με αφορμή την κυκλοφορία ενός τραγουδιού  γι’ αυτήν, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του KCL όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Το τραγούδι τιτλοφορείται Georgia’s Song και το έγραψαν οι έφηβες φίλες της Σόφι και Έλι Μπόκορ (την ήξεραν από τότε που ήταν μωρό), οι οποίες το τραγούδησαν στην κηδεία της. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε στούντιο και κυκλοφόρησε χθες, ανήμερα των γενεθλίων της Τζώρτζια η οποία αν ζούσε, θα γινόταν πέντε ετών.

Οι γονείς της μικρούλας έχουν επίσης δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook στη μνήμη της κόρης τους (και αυτή τιτλοφορείται Georgia’s Song), στην οποία υπάρχουν links για το που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν το τραγούδι.

«Δεν το κάνω μόνο για να μαζέψουμε χρήματα και να ενημερώσουμε για τη δωρεά οργάνων», είπε η Ίλσε Φίλντσεντ. «Το κάνω για να κρατήσω ζωντανή τη μνήμη της. Είναι η θεραπεία μου. Είμαι η μαμά της και για πάντα θα είμαι».

Πηγή : Web Only

 

 

tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika