Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ενιαία η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα ενοικίου, σίτισης και δωρεάν ρεύμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2b264363843f6759c539c6a896845f08_L

Ενιαία η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα ενοικίου, σίτισης και δωρεάν ρεύμα

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αφού έχουν ακουστεί με προσοχή όλες οι παρατηρήσεις τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο MEGA και έκανε γνωστό ότι το εισοδηματικό κριτήριο για την ένταξη των δικαιούχων στις παροχές που θα προσφέρει το μέτρο θα είναι 4.800 ευρώ για τετραμελή οικογένεια ενώ η αίτηση θα είναι ενιαία

Η κα Φωτίου ερωτηθείσα για το εάν μπορεί να προκύψουν ενστάσεις επί του νομοσχεδίου από την τρόικα, στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης αναγνωρίστηκε από το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου κάνοντας λόγο για “τεράστια πολιτική κατάσταση”.

“Ο πρωθυπουργός θα πάει την Πέμπτη στην Ευρώπη αναζητώντας περαιτέρω κονδύλια για την ανθρωπιστική κρίση, το οτι έχει μπει και έχει γραφτεί η ανθρωπιστική κρίση στο Eurogroup στις 20 του μηνός νομίζω ότι είναι μια τεράστια πολιτική κατάκτηση, ότι για πρώτη φορά δηλαδή οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές επέφεραν σε μια χώρα εν καιρώ ειρήνης τα αποτελέσματα ενός πολέμου, δηλαδή παρήγαγαν την ανθρωπιστική κρίση”, είπε.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί θα πρέπει να εξειδικευτεί με υπουργικές αποφάσεις.

“Θα κληθούν οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα ξέρουν τους όρους και τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση. Θα δούμε για πόσο διάστημα θα κρατήσουμε ανοιχτή την αίτηση και μετά θα κριθούν οι αιτήσεις”, είπε και διευκρίνισε ότι η ηλεκτρονική αίτηση θα είναι ενιαία πάνω στην οποία θα σημειώνεται κάθε ένα από τα προγράμματα. Επίσης αποκάλυψε ότι το όριο θα είναι 4.800 ευρώ τον χρόνο για τετραμελή οικογένεια.

“Εμείς έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος είναι σαφής για τα τρία αυτά μέτρα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξηγήσουμε ο,τι χρειάζεται, αν χρειάζεται. Αυτό είναι ένα προϋπολογισμένο έργο, για συγκεκριμένους ανθρώπους, με συγκεκριμένα χρήματα και έχει αυτό το πλαφόν”, τόνισε για τις διευκρινίσεις που ενδεχομένως ζητηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika