Newsitamea.gr
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα ραβασάκια. Λιγότερες δόσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

enfia

Από Σεπτέμβρη και σε τέσσερις δόσεις αναμένεται να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016  σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως λόγω των μηχανογραφικών προβλημάτων, το πιο πιθανό είναι οι δόσεις να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, αν και η Κυβέρνηση θα προτιμούσε η αρχή να γίνει από τον Αύγουστο. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να… διαρκέσουν τα “μηχανογραφικά προβλήματα” που ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, κάτι που σημαίνει πως αν δεν έχουν λυθεί έως τον Σεπτέμβριο, ίσως οι δόσεις γίνουν και λιγότερες από τέσσερις!

«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Παρόλα αυτά, ο Τρύφων Αλεξιάδης εμφανίστηκλε αισιόδοξος πως τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι μηνιαίες δόσεις…

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετρητά τέλος: Απαγορεύονται στις εφορίες – Μόνο σε έκτακτες περιστάσεις δεκτά το πολύ 100 ευρώ

newsitamea

Ανατροπή με τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας: Διαγραφή όλων των οφειλών και προστίμων μετά την 5ετία

Γιώργος Newsitamea

Αναρτήθηκαν στο taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021- Αναλυτικά η διαδικασία παραλαβής

newsitamea