Newsitamea.gr
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2016: Ζάλη! 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν φόρο πάνω από 1.000 ευρώ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το καλοκαίρι τελειώνει, ο Σεπτέμβριος έρχεται και μαζί του και τα ραβασάκια, με πρώτο και πιο… τσουχτερό αυτό του ΕΝΦΙΑ
– Η μεσαία τάξη θα τραβήξει το… κουπί
– Το 8% έως 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει περισσότερο από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ
– Υπάρχουν νοικοκυριά που θα πληρώσουν μέχρι και 4.000 ευρώ!
– Το πλέον “καυτό” ερώτημα είναι το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος.

Περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ που θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, με χιλιάδες φορολογούμενους να έχουν… πονοκέφαλο.

Το… κουπί

Η μεσαία τάξη αναμένεται να πληγεί περισσότερο και να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του φόρου κι αυτό προκύπτει μετά τις αλλαγές στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να ανακατανείμει τη φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αυτό σημαίνει πως το 8% έως 10% των ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει περισσότερο από το 30% του φετινού ΕΝΦΙΑ, δηλαδή περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να καταβάλουν τον φόρο που τους αναλογεί ουσιαστικά θα εγείρει αμφιβολίες για τον εισπρακτικό στόχο του φετινού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος και ανέρχεται σε 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί πιέσεις σε ολόκληρο τον προϋπολογισμό.

Εάν βάλουμε, μάλιστα, στην εξίσωση και το ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνεται σε ατομικό επίπεδο, αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν 3.000 έως 4.000 ευρώ. Μιλάμε για ποσά που προφανώς πολλοί μεσαίοι αδυνατούν να καταβάλουν σήμερα, τουλάχιστον όχι εκπρόθεσμα.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου και με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

 

 

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής,newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετρητά τέλος: Απαγορεύονται στις εφορίες – Μόνο σε έκτακτες περιστάσεις δεκτά το πολύ 100 ευρώ

newsitamea

Ανατροπή με τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας: Διαγραφή όλων των οφειλών και προστίμων μετά την 5ετία

Γιώργος Newsitamea

Αναρτήθηκαν στο taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2021- Αναλυτικά η διαδικασία παραλαβής

newsitamea