Newsitamea.gr
SEX & ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ενδοπεϊκή πρόθεση: Η κορυφαία επέμβαση αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

AMS-Penile-Prosthesis

Η ενδοπεϊκή πρόθεση είναι η απόλυτη λύση για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για τους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν βελτίωση με τη φαρμακευτική αγωγή, ή που αδυνατούν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για κλινικούς ή άλλους λόγους.

Τι ακριβώς είναι όμως η ενδοπεϊκή πρόθεση και πώς λειτουργεί προκειμένου να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση; Πρόκειται ουσιαστικά για την τοποθέτηση ημιάκαμπτων ή φουσκωτών κυλίνδρων στο εσωτερικό του πέους, οι οποίοι έρχονται να αντικαταστήσουν τον σπογγώδη ιστό που γεμίζει με αίμα κατά τη διάρκεια της στύσης.

Μάλιστα τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για την ενδοπεϊκή πρόθεση διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία διαμέτρων και μηκών, προκειμένου να υποκαταστήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια την φυσιολογική στύση του κάθε ασθενούς.

Έτσι μετά την επέμβαση για ενδοπεϊκή πρόθεση, η στύση ξεκινάει κανονικά, αλλά ο άνδρας έχει πλέον τη δυνατότητα να ελέγχει την σκληρότητα και τη διάρκεια της, μέσω μίας μικρής αντλίας που βρίσκεται πίσω από τους όρχεις και δεν είναι ορατή.

Η χειρουργική επέμβαση για την ενδοπεϊκή πρόθεση γίνεται με ραχιαία ή γενική αναισθησία και στη συνέχεια τα εμφυτεύματα εισάγονται μέσω μιας τομής που γίνεται στο πέος, στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ή στο όσχεο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας που διαρκεί μόλις 30 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αυθημερόν στις καθημερινές του δραστηριότητες, ωστόσο η σεξουαλική επαφή είναι καλό να αποφευχθεί για τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η επέμβαση διεξάγεται από έμπειρους και εξειδικευμένους ανδρολόγους, τα ποσοστά επιτυχίας ανέρχονται στο 97% σύμφωνα με τα διεθνή ποσοστά, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά επιλεγμένα ώστε να γίνονται απολύτως αποδεκτά από τον οργανισμό.

M.M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika