Newsitamea.gr
AMEA news

Ένας ποδηλάτης πιλότος για Άτομα με Αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δέκα χρόνια αθλητής ποδηλασίας πίστας ο 19χρονος Δημήτρης Σκιντζής από το Άργος. Τον τελευταίο χρόνο φοιτητής στη Σχολή Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. προετοιμάζεται σκληρά για το Γκραν Πριν της 1η Ιουλίου, αλλά και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο στις 7 Μαΐου, στο αγώνισμα δρόμου ατόμων με αναπηρία. Ο Δημήτρης Σκιντζής αγωνίζεται ως πιλότος στα άτομα με αναπηρία με προβλήματα τύφλωσης. Ένα διπλό ποδήλατο με δύο θέσεις φέρνει κοντά τους δύο αθλητές και τις προσπάθειές τους. «Εγώ οδηγώ. Κάνω πεντάλ, ο πίσω αθλητής κάνει το ίδιο πεντάλ με μένα. Εγώ είμαι τα μάτια του και τα χέρια του. Το ίδιο με μένα προσπαθεί και ο Νίκος Μανατάκης, ο τυφλός συναθλητής μου».

Η είσοδος στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. όνειρο ζωής

Τα πρώτα ερεθίσματα για την ενασχόληση με την αγωνιστική ποδηλασία τα πήρε από τον πατέρα του, όπως λέει, καθώς κι εκείνος αγωνίζονταν πολλά χρόνια. «Δύσκολο να μπορέσουμε να βρούμε συνθήκες πίστας, μια υπάρχει στην Αθήνα, αλλά είναι σε άθλια κατάσταση» δηλώνει αναφερόμενος στις συνθήκες προπόνησης. Παράλληλα σημειώνει πως είναι 100% ικανοποιημένος από την Σχολή στην Κομοτηνή. «Έδωσα δεύτερη χρονιά εξετάσεις για να πετύχω την είσοδο μου στη Σχολή αυτή, ήταν το όνειρό μου από μικρός» σημειώνει μην κρύβοντας τους υψηλούς του στόχους «συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου και συνεχίζουμε. Πάντα με τον συνοδό μου τον Νίκο Μανατάκη. Να είμαστε καλά.»

«Να προσπαθείς ξανά και ξανά»

Τον συναντήσαμε να προπονείται στο δρόμο με τα αυτοκίνητα και τα μεγάλα φορτηγά οχήματα να πηγαινοέρχονται με μεγάλη ταχύτητα «Δύσκολες οι συνθήκες στο δρόμο, οι οδηγοί δεν δίνουν καμία προσοχή. Είναι επικίνδυνο.Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί» παρατηρεί και ο ίδιος.Κι όταν του ζητάμε να σημειώσει ένα καλό μάθημα που του δίδαξε η ποδηλασία σημειώνει «Μου έμαθε να μην τα παρατώ ποτέ. Ό,τι κι αν τύχει να μην το βάζεις κάτω.Σίγουρα θα έρθουν πολλές επιτυχίες κι αποτυχίες. Όταν θα έρθει η αποτυχία θα πρέπει να ξέρεις να τη διαχειριστείς και να μην το βάζεις κάτω.Να προσπαθείς ξανά και ξανά.»

Φώτο:Δημήτρης Σκιντζής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου/ www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou

Απαράδεκτος, πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ για να να πιει καφεδάκι και του άφησαν στο καπό το δώρο που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους

Efi Nika

Μην κοιτάς την αναπηρία.. κοίτα τον άνθρωπο

newsitamea