Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Ένα σύμπλεγμα φυσικών συστατικών σταματά κατά 83% τα βουητά στα αυτιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα σύμπλεγμα φυσικών συστατικών σταματά κατά 83% τα βουητά στα αυτιά

Οι εμβοές (βουητά και/ή διάφοροι ήχοι μόνιμοι στα αυτιά) αποτελούν μια πολύ συνηθισμένη ωτολογική διαταραχή που υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ωστόσο, είναι ένα φαινόμενο ελάχιστα κατανοητό, για το οποίο υπήρχαν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές μέχρι πρόσφατα.

Ερευνητική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την ΩΡΛ Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν το σύνθετο συμπλήρωμα διατροφής MemoVigor2 παρέχει ανακούφιση από τις εμβοές και να διερευνηθεί εάν η ποιότητα ζωής μετά τη θεραπεία συνοδεύεται από αλλαγές στις αντικειμενικές ακοολογικές παραμέτρους, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα λάμβαναν μία ταμπλέτα MemoVigor2 ημερησίως για τρεις  μήνες.

Το 83% των ασθενών με ιδιοπαθείς εμβοές παρουσίασαν αντικειμενική ή/και υποκειμενική βελτίωση. Ειδικότερα το 58,5% των ασθενών παρουσίασαν αντικειμενική και υποκειμενική βελτίωση. Το 19,5% των ασθενών παρουσίασαν μόνο υποκειμενική βελτίωση, πιθανόν λόγω αποτελέσματος placebo, ενώ το 5% των ασθενών είχαν αντικειμενική βελτίωση και όχι υποκειμενική, το οποίο μπορεί να αποδοθεί σε ψυχολογική επιβάρυνση. Τέλος, το 17% των ασθενών δεν παρουσίασαν καμία βελτίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το MemoVigor2 είναι ένα σύμπλεγμα 18 φυσικών συστατικών. Πρόκειται για 4 φωσφολιπίδια, gingko biloba, L-ακετυλοκαρνιτίνη, Γλουταμινικό οξύ, Λινολεϊκό οξύ, Βιταμίνες C, B1, Β6, Β12, E, Σελήνιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Μύρτιλλο.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika