Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

To ένα και μοναδικό πράγμα που θέλει το παιδί σας από εσάς!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
To ένα και μοναδικό πράγμα που θέλει το παιδί σας από εσάς!

Αλερτ! Το πανάκριβο παιχνίδι με τα κουμπάκια και τα φωτάκια δεν ειναι στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών του παιδιού σας!

Αυτό που πραγματικά θέλει είναι δωρεάν αλλά δύσκολο. Είναι ο χρόνος σας.

Ο ποιοτικός χρόνος που θα περάσετε μαζί του, είναι η κοινή επιθυμία όλων των παιδιών του κόσμου. Ο χρόνος αλληλλεπίδρασης με τη μαμά και τον μπαμπά. Μπορεί να απαιτει την εμπλοκή σας, την συμμετοχή σας, απλώς την παρουσία σας, ή το να είστε εκεί για να δείτε την 18η φορά που θα κάνει κάτι και θα πει «μαμά κοίτα».

Δυστυχώς, συχνά είναι περιορισμένος αυτός ο χρόνος και παγιδευμένος κάπου ανάμεσα στις δουλειές του σπιτιού, στις ώρες εργασίες και στις αμέτρητες υποχρεώσεις σας. Μερικες απλές συμβουλές για να ξεκινήσετε να ικανοποιείτε τη μοναδική αληθινή επιθυμία του παιδιού σας:

1. Ξεβολευτείτε. Αν είστε στο σπίτι θα κάνετε δουλειές. Πάρτε μια κουβέρτα, πηγαίνετε στο πάρκο και κάντε πικ νικ. Αν δε γίνεται, στρώστε την κουβέρτα στο μπαλκόνι, αφήστε το κινητό σας πιο πέρα και αφοσιωθείτε στο παιδί σας.

2. Κάντε δουλειές μαζί τους. Βάλτε τους να σας βοηθήσουν να κάνετε τη λιστα του σούπερ μάρκετ. Πείτε τους να ανοίξουν το ψυγείο και να βλέπετε τί σας λείπει. Αν ξέρει να μετράει, πείτε του να σας μετρήσει πχ τα μήλα και αποφασίστε μαζί πόσα ακόμη πρέπει να πάρετε.

3. Κάντε καλό προγραμματισμό ώστε να κάνετε εξωτερικές δουλειές πριν γυρίσετε σπίτι. Βάλτε κολλητά από τη δουλειά ένα γιατρό ή κάντε κάποια ψώνια στο μεσημεριανό σας διάλειμμα. Θα σας βιοηθήσει να μη μπαινοβγαίνετε μαζί ολο το απόγευμα με τα παιδιά στα παιδικά τους καθίσματα…

4. Δε χρειάζετε να είναι τέλειο το σπίτι πάντα. Αφήστε κάποια δουλειά για να παίξετε μαζί τους ένα επιτραπέζιο.

5. Ας είστε εκεί. Διαβάστε το περιοδικό ή τη συνταγή σας γι αύριο, όσο εκείνο παιζει με τα λέγκο του. Καθίστε στο πάτωμα διπλα του για να σας νιώθει μαζί του.

6. Βάλτε τον κοινό χρόνο σας στο πρόγραμμα. Αν σας καταπίνει η καθημερινότητα, γράψτε τον χρόνο με το παιδί στο ημερολόγιο. Οπως θα τηρούσατε ευλαβικά τους χρόνους σας για ένα βαρετό μίτινγκ ή μια ιατρική επίσκεψη, παρατήστε τα όλα και παίξτε μαζί του την καθορισμένη ώρα.

Να θυμάστε αυτό: Ο χρόνος του μαζί σας είναι η μοναδική αληθινή του επιθυμία. Ακόμη κι αν δε μπορεί να το πει, ή δεν το ξέρει ακόμη καν…

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στον γάμο μετά το 1ο παιδί: γιατί συμβαίνει και πώς να την προλάβετε

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας