Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ένα ελληνικό νησί στα μέρη με την πιο εντυπωσιακή θέα στον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bestview-b

Ένα ελληνικό νησί στα μέρη με την πιο εντυπωσιακή θέα στον κόσμο

Το ταξιδιωτικό site Travelversed και οι συντάκτες του παρουσιάζουν τη λίστα με τα 19 μέρη που σας προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα. Το Grand Canyon βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το Trolltunga στη Νορβηγία και το Bagan στη Myanmar να ακολουθούν. Φυσικά, η Ελλάδα δεν λείπει από τη λίστα και μάλιστα στην 18η θέση βρίσκουμε ένα σπήλαιο που βρίσκεται σε νησί του Ιονίου. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, στο συγκεκριμένο λιμνοσπήλαιο έκαναν μπάνιο οι νύμφες.

Αυτό το μαγικό μέρος δεν είναι άλλο από το Σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά.

Δείτε την λίστα αναλυτικά:

1. Grand Canyon – ΗΠΑ

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό φαράγγι στον κόσμο. Το Grand Canyon λαξεύεται εκατομμύρια χρόνια από τον ποταμό Κολοράντο. Εκτείνεται για 446 χιλιόμετρα και οι επισκέπτες μπορούν να δουν εντυπωσιακή θέα με βραχώδεις σχηματισμούς από κάθε σημείο.

2. Trolltunga – Νορβηγία

Η Trolltunga, που σημαίνει η γλώσσα του τρολ, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο. Η διάβρωση του βράχου, έχει λαξεύσει ένα κομμάτι που εξέχει από το βουνό σε ύψος 700 μέτρων. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την λίμνη Ringedalsvatnet να διαπερνά τα βουνά αλλά και τους παγετώνες.

3. Bagan – Μίανμαρ

Πρόκειται για έναν διατηρητέο αρχαιολογικό χώρο, ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας Pagan. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο πυκνή συγκέντρωση Βουδιστικών ναών και παγόδων στον κόσμο και μερικά χρονολογούνται από τον 9ο και 13ο αιώνα.

4. Phraya Nakhon Cave – Ταιλάνδη

Το πανέμορφο σπήλαιο Phraya Nakhon Cave βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yot, το οποίο έχει έκταση 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η πιο εντυπωσιακή ώρα είναι γύρω στις 11 το πρωί, όταν ο ήλιος φωτίζει το Kuha Karuhas κιόσκι που είναι χτισμένο σε ένα από τα δύο χωρίσματα του σπηλαίου. Και τα δύο μέρη είναι ανοιχτά και γεμάτα με καταρράκτες, δέντρα καθώς και σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

5. Λίμνη Λουίζ – Καναδάς

Η λίμνη Λουίζ θεωρείται ένας μικρόκοσμός του φυσικού περιβάλλοντος του Καναδά. Τα περιπατιτικά μονοπάτια προσφέρουν άκρως εντυπωσιακή θέα στη φύση αλλά και σε αρχαιολογικά ευρήματα. Στην κορυφή σας περιμένει μια ανεμπόδιστη θέα της Ιερής κοιλάδας.

6. Μάτσου Πίτσου – Περού

Είναι το πιο εικονικό σύμβολο του πολιτισμού των Ίνκας. Το Μάτσου Πίτσου έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία χρόνια ως προορισμός για περιπατητές και λάτρεις της φύσης και της αρχαιολογίας.

7. Το Βόρειο Σέλας

Το Aurora Borealis (Βόρειο Σέλας) είναι ορατό σε οποιονδήποτε είναι αρκετά τυχερός ώστε να είναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Σκανδιναβικές χώρες, καθώς και πόλεις στα βόρεια της Σκωτίας, της Ισλανδίας, και οι βορειότερες επαρχίες του Καναδά είναι τα καλύτερα μέρη για να δείτε το Βόρειο Σέλας, ειδικά το χειμώνα. Αυτό το φαινόμενο προκαλείται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο που αλληλεπιδρούν με την ατμόσφαιρα της Γης.

8. Βουνό Corcovado – Βραζιλία

Το άγαλμα του Ιησού είναι ένα από τα πιο ομορφότερα σημεία με πανοραμική θέα στη Νότιο Αμερική. Σε ύψος 38 μέτρων, το άγαλμα τοποθετήθηκε το 1931 και αποτελεί έκτοτε σύμβολο της Βραζιλίας.

9. Σπήλαιο Fingal – Σκωτία

Fingal’s-Cave-

 

Βρίσκεται στο νησί Staffa στη Σκωτία. Όταν δείτε το σπήλαιο από τη θάλασσα, θα δείτε πως η είσοδος του φαίνεται να υποστηρίζεται από εξαγωνικές στήλες βασάλτη – ένα σχηματισμό που προκλήθηκε από τη ροή λάβας πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Τα εκπληκτικά πετρώματα που συνθέτουν τα τοιχώματα του σπηλαίου έχουν δημιουργήσει επίσης έναν από τους πιο φυσικούς εξαιρετικούς ακουστικούς θαλάμους στον κόσμο. Η ηχώ των κυμάτων που σκάνε στην είσοδο του σπηλαίου ενισχύονται και δημιουργείται μια απόκοσμη μελωδία που έχει εμπνεύσει πολλούς μουσικούς και καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των ετών.

10. Σπήλαια Waitomo – Νέα Ζηλανδία

Αυτά τα σπήλαια σπάνια αποκαλούνται με το πραγματικό τους όνομα, αντίθετα τα αποκαλούν Glow Worm Caves, δηλαδή σπήλαια των λαμπερών σκουληκιών. Είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στους τουρίστες λόγω του πληθυσμού σκουληκιών που φωσφορίζουν, ένα είδος που βρίσκεται μόνο στη Νέα Ζηλανδία.

11. Salar de Uyuni – Βολιβία

Είναι ένα από τα πιο επίπεδα μέρη του κόσμου, με μια διακύμανση από μόνο ενός μέτρου σε συνολική επιφάνεια 10 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σε συνδυασμό με το λεπτό στρώμα νερού που καλύπτει τις αλυκές κάθε χρόνο, αυτό δημιουργεί ένα εφέ καθρέφτη που αντανακλά τον ουρανό και τα σύννεφα.

12. Fairy Pools – Σκωτία

Οι Fairy Pools ή Λίμνες των Νεράιδων είναι μικρά κομμάτια τελειότητας, οι μικρές λίμνες οδηγούν σε καταρράκτη και τα βότσαλα φαίνονται από τα κρυστάλλινα νερά. Είναι αρκετά βαθιά για να κολυμπήσει κανείς αν και η χαμηλή θερμοκρασία του νερού είναι αποτρεπτική για τους περισσότερους.

13. Βραχώδεις ακτές του Dover – Αγγλία

Οι λευκές βραχώδεις ακτές του Dover είναι ίσως το πιο εικονικό μέρος της Αγγλική ακτογραμμής, ίσως και το πρώτο σημείο της Αγγλίας που πρέπει ένας τουρίστας να δει. Το λευκό χρώμα οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα κιμωλίας στη σύνδεση των βράχων. Το ψηλότερο σημείο είναι 100 μέτρα.

14.  Έρτα Άλε- Αιθιοπία

To Έρτα Άλε (Erta Ale) είναι ενεργό ασπιδωτό ηφαίστειο στην περιφέρεια Αφάρ, στη βορειοανατολική Αιθιοπία και θεωρείται το πιο ενεργό ηφαίστειο της χώρας.

15. Jökulsárlón – Ισλανδία

Η εμπειρία του να δεις τεράστια, βαθυγάλαζα ή πράσινα παγόβουνα να επιπλέουν σε μια ήρεμη λιμνοθάλασσα είναι κάτι το οποίο πρέπει να δεις για να πιστέψεις. Αυτή η λίμνη παγετώνων διαθέτει πολλά τεράστια παγόβουνα που έχουν αποκολληθεί από τους παγετώνες. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν με σκάφη και να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά παγόβουνα.

16. Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia – Κίνα

Η περιοχή καλύπτει 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι γνωστή παγκοσμίως για τους πολύχρωμους βραχώδεις σχηματισμούς. Οι βράχοι μοιάζουν σαν να είναι ζωγραφισμένοι με μπογιά, αλλά είναι αποτέλεσμα διάφορων κοιτασμάτων ορυκτών για περισσότερα από 24 εκατομμύρια χρόνια.

17. Γέφυρα πάνω από τον Παγετώνα Dachstein – Αυστρία

Ο παγετώνας Dachstein είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία των Άλπεων και οι αρχές έκαναν την εμπειρία ακόμα πιο εντυπωσιακή με αυτή τη γέφυρα που προσφέρει θέα σε όλη την πεδιάδα.

18. Σπήλαιο Μελισσάνης – Κεφαλονιά

Το σπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Μια βόλτα με βάρκα  σας παρέχει μια καταπληκτική θέα τόσο στον ουρανό και το δάσος γύρω από το σπήλαιο, καθώς και καταγάλανα νερά κάτω. Αρχαιολογικές ανασκαφές στο εσωτερικό του σπηλαίου αποκάλυψαν ένα αρχαίο ιερό αφιερωμένο στο θεό Πάνα, με πήλινα ειδώλια και πλακίδια που απεικονίζουν γυναίκες και κορίτσια που χορεύουν στο σπήλαιο.

19. Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα – Μπελίζ

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα είναι το παρατσούκλι μιας γιγαντιαίας υποβρύχιας καταβόθρας, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τις ακτές στο Μπελίζ. Είναι ένα δημοφιλές σημείο κατάδυσης, που έγινε διάσημο από τον εξερευνητή Ζακ Κουστώ, ο οποίος δήλωσε πως είναι μία από τις δέκα κορυφαίες καταδύτικές τοποθεσίες στον κόσμο. Το σπήλαιο είναι αξιοσημείωτο, όχι μόνο λόγω της εκπληκτικής εμφάνισης του, αλλά επίσης φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ψαριών.

 

www.ellines.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea