Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ένα απλό αλλά ισχυρό φυσικό φάρμακο να ξεφορτωθείτε τους κάλους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

234

Ένα απλό αλλά ισχυρό φυσικό φάρμακο να ξεφορτωθείτε τους κάλους

Οι κάλοι είναι μια παραμόρφωση που χαρακτηρίζεται από τη μεσαία απόκλιση του μεγάλου δακτύλου και προκαλούνται από κληρονομικοί παράγοντες , παθολογικές παθήσεις (αρθρίτιδες, ορμονικές διαταραχές κ.ά.) , τραυματισμοί και κακώσεις, υπέρμετρη ταλαιπωρία των ποδιών (ορθοστατική εργασία) ,και κυρίως τα ακατάλληλα παπούτσια, δηλαδή παπούτσια με ψηλά τακούνια, στενά ή κακής κατασκευής, με εσωτερικές ραφές ή εξογκώματα, που δεν ταιριάζουν στο πόδι μας.

Μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την καθημερινότητα και πολλοί δεν είναι σε θέση να βρούνε τα σωστά υποδήματα και αυτό είναι αρκετά απογοητευτικό. Ας μην αναφέρουμε την αισθητική εμφάνιση.

Πώς αυτή η μέθοδος λειτουργεί;
Ρίξτε σε 300 ml (10 ουγκιές ) νερού μια κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα φύλλα δάφνης. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό το βράδυ. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά και κρατήστε το φάρμακο σε ένα θερμός κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας. Σουρώνουμε το υγρό το πρωί και λαμβάνουμε μικρές γουλιές στη διάρκεια της ημέρας, και να θυμάστε, δεν πρέπει να το πιείτε αμέσως. Κάντε το ίδιο για τρεις ημέρες στη σειρά, και βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει ένα δροσερό ποτό κάθε βράδυ. Επαναλάβετε τη θεραπεία μετά από μια εβδομάδα. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας εκπλήξει είναι η συχνή ούρηση. Αυτό δείχνει ότι το αλάτι στο σώμα σας διαλύει και ερεθίζει την ουροδόχο κύστη.

Θα πρέπει να παρατηρήσετε κάποια βελτίωση μετά από 10 ημέρες. Ο κοινός πόνος θα εξαφανιστεί και θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Η θεραπεία με την δάφνη πρέπει να διαρκέσει για 2 μήνες, και τα κότσια τελικά θα εξαφανιστούν.

Λιώνετε 5 μεγάλα φύλλα δάφνης και ρίξτε 100 ml 96% αλκοόλ. Αφήστε το για μια εβδομάδα και στραγγίξτε το. Εφαρμόστε αυτήν την εγχώρια θεραπεία για τους κάλους σας.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα βάλετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό (3L νερό και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα), πριν να εφαρμόσετε την θεραπεία. Στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα, εφαρμόστε το φάρμακο και να φορέσετε βαμβακερές κάλτσες.

 

Εναλλακτική Λύση 

Μία αναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το κανονικό σαπούνι για να ανακουφίσετε τον πόνο και τις φλεγμονές που προκαλούνται από τους κάλους. Απλώστε λίγο τριμμένο σαπούνι στους κάλους σας και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή. Ξεπλύνετε καλά, στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα και εφαρμόστε κάποιο ιώδιο.

 

Για τη μέγιστη απορρόφηση εφαρμόστε το ιώδιο σε ένα δικτυωτό σχέδιο. Πάρτε μια μπατονέτα και ένα ποβιδόνη-ιώδιο και σχεδιάστε ένα «δίχτυ» πάνω από την πληγείσα περιοχή. Διασχίστε ορισμένες οριζόντιες και κάθετες γραμμές, σε απόσταση ένα εκατοστό η μία από την άλλη .

Αφήστε το να στεγνώσει και βάλτε βαμβακερές κάλτσες . Επαναλάβετε τη διαδικασία για 30 ημέρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού και ιώδιο για την αντιμετώπιση των κάλων. Συνδυάστε ίσα μέρη από τα συστατικά και εφαρμόστε το φάρμακο στα επώδυνα σημεία. Χρησιμοποιήστε το ίδιο φάρμακο για τη θεραπεία “άκανθα πτέρνας» είναι αποτελεσματικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης