Newsitamea.gr
AMEA news

Εμπαιγμός για τα ΑμεΑ οι ράμπες του Δήμου Τριφυλίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

main7

Εμπαιγμό τουλάχιστον θεωρούν τα ΑμεΑ και συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και οι λουόμενοι στην παραλία Μάτι Γαργαλιάνων, την τοποθέτηση «ράμπας» για τα ΑμεΑ, στην παραλία αυτή και στην παραλία Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, αφού ούτε περί ράμπας πρόκειται και ούτε αμαξίδιο φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον στο Μάτι.

«Με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε, στις 26 Ιουλίου 2016, στην εγκατάσταση δυο ειδικών ραμπών κολύμβησης στις παραλίες Μάτι (Δ.Ε. Γαργαλιάνων) και Αϊ-Λαγούδη (Δ.Ε. Κυπαρισσίας)», γράψαμε σε δημοσίευμά μας, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά τότε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και ο Δήμαρχος κ. Π. Κατσίβελας. Το κόστος της προμήθειας αυτού του ειδικού εξοπλισμού (Κινητός διάδρομος πρόσβασης παραλιών από ΑΜΕΑ και Αμφίβιο – πλωτό αμαξίδιο ΑΜΕΑ) για την κάθε μια παραλία ανέρχεται στα 11.335 ευρώ, με το συνολικό κόστος για τις δύο παραλίες να είναι στα 22.670 ευρώ.

Η εν λόγω υποδομή στην παραλία Χρυσή Ακτή στο Μάτι κυριολεκτικά, μόλις τρεις εβδομάδες από την τοποθέτησή της, έχει παρατηθεί στην μοίρα της με αποτέλεσμα να απαιτούνται εργασίες για τον εντοπισμό της, μιας και είχε θαφτεί κάτω από την άμμο. Μάλιστα, το πλωτό αμαξίδιο ΑΜΕΑ, τουλάχιστον σήμερα το πρωί που επισκέφθηκε το gargalianoionline την παραλία, δεν βρισκόταν στο σημείο που έχει τοποθετηθεί η ράμπα, ή δεν βρισκόταν σε εμφανές σημείο που να μπορούμε να το εντοπίσουμε! Πού είναι το αμαξίδιο; Επίσης, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από το σημείο, η ράμπα (είναι έτσι οι ράμπες;) δεν είναι προσβάσιμη από καροτσάκι ΑμεΑ αφού είναι πολλά μέτρα με άμμο για να φτάσεις εκεί και δεν καταλήγει στη θάλασσα αλλά πολύ πριν από αυτή και ακολουθούν πολλά μέτρα με άμμο. Το ίδιο μας λένε συμβαίνει και στον Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας με τη διαφορά ότι εκεί λίγες μέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο τοποθετείται στις 10 με 11 το πρωί και το αμαξίδιο και το μεσημέρι απομακρύνεται.

Αναγνώστες του gargalianoionline επικοινώνησαν μαζί μας θέτοντάς μας το πρόβλημα μιλώντας για εμπαιγμό του δήμου. Τελικά, όλο αυτό με τις ράμπες στις δύο παραλίες για τα ΑμεΑ είναι σεβασμός ή εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας για τα ΑμεΑ;

1

2

gargalianoionline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea