Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Αιμορροΐδες: Όλες οι βασικές αρχές για να μην έχετε πρόβλημα -ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αιμορροΐδες: Όλες οι βασικές αρχές για να μην έχετε πρόβλημα [vid]

Για κάθε πρόβλημα υγείας που έχουμε είναι σώφρον να παίρνουμε πάντα την γνώμη ενός γιατρού. Αλλά υπάρχουν και ορισμένα ήσσονος σημασίας προβλήματα, τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο σπίτι και να πάμε στο γιατρό μόνο αν δεν βλέπουμε καλυτέρευση.

Όσον αφορά τις αιμορροΐδες λοιπόν, πολλές από τις ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα και να μειώσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα. Είναι τρόποι για να προλάβετε τις αιμορροΐδες πριν διογκωθούν πολύ.

Αιμορροΐδες: Πώς θα μειώσετε τον πόνο και την φαγούρα

  • Κάντε ζεστά μπάνια. Μουλιάστε σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά κάθε φορά. Κάντε το δύο ή τρεις φορές την ημέρα και μετά από κάθε φορά που έχετε… κίνηση του εντέρου. Αν θέλετε να πλύνετε την περιοχή, χρησιμοποιήστε σαπούνι χωρίς πρόσθετα αρώματα και μην τρίβετε, ούτε στο καθάρισμα, ούτε στο στέγνωμα.
  • Ειδικά μαντηλάκια και κρέμες. Είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία και μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και την φαγούρα χωρίς παρενέργειες. Μην χρησιμοποιείτε μαντηλάκια με υδροκορτιζόνη για περισσότερο από μία εβδομάδα, εκτός αν ο γιατρός σας το επιτρέψει.
  • Βάλτε κρύα επιθέματα. Βάλτε ένα μικρό κρύο επίθεμα στην περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Θα μουδιάσει το σημείο και θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο για λίγο.
  • Παυσίπονα. Ένα απλό παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη, η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη, θα σας βοηθήσουν με τον πόνο.
  • Μην ξύνετε την περιοχή. Μπορεί να βλάψετε το δέρμα και εντείνετε τον ερεθισμό και τη φαγούρα.
  • Βαμβακερά εσώρουχα. Να φοράτε χαλαρά, μαλακά εσώρουχα, κατά προτίμηση από βαμβάκι. Επιτρέπουν στην περιοχή να αερίζεται καλύτερα και εμποδίζουν την ανάπτυξη υγρασίας, η οποία μπορεί να ενοχλεί τις αιμορροΐδες σας.

Αιμορροΐδες: Τι πρέπει να θυμάστε όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα

  • Περιορίστε όσο είναι δυνατόν τον συνολικό χρόνο που κάθεστε στην λεκάνη. Αν περάσουν λίγα λεπτά και δεν μπορείτε να ενεργηθείτε, μην περιμένετε και μην πιέζετε την κατάσταση. Προσπαθήστε να βρείτε μια ρουτίνα, όπου θα πηγαίνετε στην τουαλέτα την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  • Απαλές κινήσεις. Αν το χαρτί τουαλέτας σας ενοχλεί, δοκιμάστε να το βρέξετε ελαφρά πριν το χρησιμοποιήσετε, ή δοκιμάστε μωρομάντηλα χωρίς οινόπνευμα.
  • Μην το… κρατάτε. Όταν αισθάνεστε ότι έχετε ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα, κάντε το. Μην περιμένετε για κάποια “καλύτερη στιγμή”, ή μέρος. Τα κόπρανα μπορεί να συσσωρευθούν στο παχύ έντερο και αυτό θα σας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, όταν πάτε στην τουαλέτα. Πηγαίνετε όσο πιο σύντομα μπορείτε, όταν νιώθετε την ανάγκη.
  • Θέση καθίσματος στην λεκάνη. Βάλτε ένα μικρό σκαμνάκι, ή μια στοίβα από βιβλία κάτω από τα πόδια σας όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Μειώνοντας τη γωνία στα γόνατα όπως κάθεστε στην τουαλέτα, αλλάζετε και τον τρόπο που γίνονται οι κινήσεις του εντέρου, οι οποίες γίνονται με πιο φυσικό τρόπο.

Αιμορροΐδες: Όλες οι βασικές αρχές για να μην έχετε πρόβλημα [vid]

Αιμορροΐδες: Τι να θυμάστε γενικότερα

  • Διατροφή με πολλές ίνες. Οι ίνες οδηγούν σε πιο μαλακά κόπρανα, τα οποία κινούνται ευκολότερα στο έντερο και σας δυσκολεύουν λιγότερο, όταν πάτε στην τουαλέτα. Τροφές με πολλές ίνες είναι τα όσπρια, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα δημητριακά, καθώς και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης, σε συνεννόηση με το γιατρό σας, να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα διατροφής, αν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετές ίνες από τη διατροφή σας.
    Πίνετε πολλά υγρά. Μείνετε καλά ενυδατωμένοι για να διατηρήσετε τα κόπρανα μαλακά, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα αποβάλλετε. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Πίνετε άφθονο όλη την ημέρα. Επίσης, ο χυμός από δαμάσκηνα είναι ένα φυσικό καθαρτικό και μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.
  • Τακτική άσκηση. Ακόμα και το γρήγορο περπάτημα για 20-30 λεπτά κάθε μέρα σας βοηθάει με την σωστή και τακτική κίνηση του εντέρου.
  • Καλές αναπνοές στην άσκηση! Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείτε, είναι σύνηθες να κρατάτε την αναπνοή σας, καθώς κάνετε ασκήσεις πίεσης, έλξης, ή κάποια επίπονη άσκηση. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο από τις αιμορροΐδες και να αυξήσει την αιμορραγία.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλαράκι καθίσματος. Καθίστε σε ένα μαξιλάρι αντί για μια σκληρή επιφάνεια. Θα διευκολύνει το πρήξιμο στις αιμορροΐδες που ενδεχομένως ήδη έχετε. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη σχηματισμού νέων.
  • Κάντε διαλείμματα από την καθιστική στάση. Εάν πρέπει να κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ στην δουλειά σας), μην ξεχνάτε να σηκώνεστε όρθιοι και να περπατάτε τουλάχιστον μια φορά την ώρα για 5 λεπτά.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , www.webmd.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika