Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Εμμηνόπαυση πριν τα 40: Ο σοβαρός κίνδυνος που εγκυμονεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bigstock-Menopause-65055796

Η εμμηνόπαυση πριν τα 40 χαρακτηρίζεται πρόωρη και οφείλεται στην εξάντληση των αποθεμάτων των ωαρίων στις ωοθήκες.

Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των οιστρογόνων και της γονιμότητας και η αύξηση του κινδύνου για την καρδιά και τα οστά. Η πρόωρη εμμηνόπαυση αφορά το 1-2% των γυναικών.

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η εμμηνόπαυση πριν την ηλικία των 40 ετών αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των οστών.

Εμμηνόπαυση πριν τα 40: Ο σοβαρός κίνδυνος που εγκυμονεί

Αξιολογώντας τα στοιχεία 22.000 γυναικών, όσες μπήκαν στην εμμηνόπασυη και ήταν κάτω των 40 ετών είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων σε σχέση με γυναίκες που μπήκαν στην εμμηνόπαυση μεταξύ 40 και 49 ετών ή μετά τα 50 έτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ακόμη και αν οι γυναίκες λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D, η πάθηση δεν μπορεί να αναστραφεί.

Η έρευνα αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του ασβεστίου, της βιταμίνης D και των ορμονών στην εξουδετέρωση του κινδύνου καταγμάτων σε γυναίκες που εμφάνιζαν πρόωρη εμμηνόπαυση.

Η Joann Pinkerton, του North American Menopause Society, δήλωσε ότι η έρευνα αναδεικνύει την ανάγκη να λαμβάνουν οι ειδικοί υπόψη την ηλικία μιας γυναίκας στην έναρξη της εμμηνόπαυσης όταν αξιολογούν ασθενείς για κίνδυνο κατάγματος.

H Pinkerton δήλωσε ότι γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση θα πρέπει να συζητούν αν είναι υποψήφιες για ορμονοθεραπεία με τους γιατρούς τους, καθώς και την ανάγκη λήψης ασβεστίου και βιταμίνης D.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea

Τι συμβαίνει στο σώμα αν παίρνεις ασπιρίνη κάθε μέρα

newsitamea