Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες για τη διαχείριση των συμπτωμάτων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα συμπτώματα που βιώνει μια γυναίκα στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα της.

Οι ωοθήκες δεν παράγουν την ίδια ποσότητα οιστρογόνων και προγεστερόνης, με αποτέλεσμα οι περίοδοι να αρχίζουν να αραιώνουν και να εκδηλώνονται συμπτώματα, όπως εξάψεις, προβλήματα στον ύπνο, μειωμένη λίμπιντο και εναλλαγές της διάθεσης.

Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ο ρόλος των βιταμινών είναι όμως σημαντικός για όλες, καθώς βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Εμμηνόπαυση: Οι απαραίτητες βιταμίνες για τη διαχείριση των συμπτωμάτων

Δείτε ποιες είναι οι 8 βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν στην εμμηνόπαυση:

Βιταμίνη Α

Η εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Η βιταμίνη Α αυξάνει την ανοχή των οστών, του δέρματος και των δοντιών. Επίσης, ενισχύει την όραση και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Βιταμίνη Β2

Γνωστή και ως ριβοφλαβίνη, η βιταμίνη Β2 ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και τον μεταβολισμό.

Η ανεπάρκεια Β2 αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορα προβλήματα του ανοσοποιητικού, αλλά και τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Βιταμίνη Β6

Γνωστή και ως πυριδοξίνη, η Β6 είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Βιταμίνη B7

Γνωστή και ως βιοτίνη, η βιταμίνη Β7 έχει μεγάλη επίδραση στο ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και των κυττάρων του δέρματος. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της χοληστερόλης σε υγιή επίπεδα.

Βιταμίνη Β9

Η βιταμίνη Β9 ή φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία της γυναίκας. Συμβάλλει στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης.

Βιταμίνη Β12

Η Β12 συμβάλλει στη διατήρηση του μεταβολισμού και προλαμβάνει την απώλεια της μνήμης και την κατάθλιψη.

Βιταμίνη C

Είναι γνωστός ο ρόλος της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του σώματος.

Βιταμίνη D

Μαζί με τη βιταμίνη Α, η βιταμίνη D συμβάλλει στην υγεία των οστών, προλαμβάνει την οστεοπόρωση αλλά και αρκετές μορφές καρκίνου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Γιώργος Newsitamea

Το παντοδύναμο όσπριο γεμάτο πρωτεΐνη και σίδηρο – Κάποιοι όμως πρέπει να το αποφεύγουν

Γιώργος Newsitamea

Κρέας ή φυτικά υποκατάστατα; Τι είναι καλύτερο

newsitamea