Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Έμφραγμα: 7 βήματα για να περιορίσετε τον κίνδυνο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η μη αναστρέψιμη κυτταρική βλάβη λόγω παρατεταμένης μειωμένης παροχής αίματος (ισχαιμίας) που οδηγεί σε νέκρωση του καρδιακού μυός.

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει τις παθήσεις της καρδιάς ως παγκόσμια επιδημία, με τον μέσο όρο ηλικίας όσων υφίστανται έμφραγμα να έχει πέσει από τα 65 στα 45 λόγω του αγχωτικού τρόπου ζωής.

Το έμφραγμα σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα διότι προκαλεί αιφνίδιο θάνατο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το πρωί είναι πιο πιθανό κάποιος να υποστεί έμφραγμα, με τους άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς.

Η τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προλάβει σε μεγάλο ποσοστό τους πρόωρους θανάτους από τις παθήσεις της καρδιάς.

Έμφραγμα: 7 βήματα για να περιορίσετε τον κίνδυνο

Δείτε 7 απλούς τρόπους για να προλάβετε το έμφραγμα:

– Σταματήστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Το αλκοόλ συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης και παχυσαρκίας, ενώ το κάπνισμα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

– Βάλτε φρένο στο άγχος. Οι αγχώδεις έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και κακής ποιότητας φαγητό με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την καρδιά τους.

– Ρυθμίστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Οι πάσχοντες από διαβήτη και όσοι βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή προσβολή.

– Αποφεύγετε την κατανάλωση τρανς λιπαρών που οδηγούν στην αύξηση της κακής χοληστερόλης. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν χοληστερόλη 240 mg / dL και πάνω ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

– Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση. Η υπέρταση επιβαρύνει την καρδιά σας και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

– Χάστε βάρος. Τα επιπλέον κιλά κουράζουν την καρδιά λόγω της αύξησης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

– Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται κατά 147% για κάποιον που κάνει καθιστική ζωή.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea