Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ ΥΓΕΙΑ

Εμφύτευμα βοηθά στην αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού και του νευρικού συστήματος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

fcf789e5

Εμφύτευμα βοηθά στην αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού και του νευρικού συστήματος

Το e-dura είναι ένα εύκαμπτο εμφύτευμα που βοηθά στην αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού και του νευρικού συστήματος, χωρίς να προκαλεί επιπλοκές όπως φλεγμονές και λοιμώξεις.

Το εμφύτευμα πήρε το όνομά του από τη σκληρή μήνιγγα (dura mater), την προστατευτική μεμβράνη που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Κατασκευάστηκε από μαλακή σιλικόνη και καλωδίωση από χρυσό.

Τέτοιου είδους εμφυτεύματα πρέπει να είναι ευλύγιστα επειδή και ο ίδιος ο νωτιαίος μυελός είναι ευλύγιστος. Εάν το εμφύτευμα ήταν άκαμπτο, θα προκαλούσε φλεγμονές και ο οργανισμός πιθανώς θα το απέρριπτε.

Βάσει των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα, το e-dura δεν προκάλεσε επιπλοκές, μας μεταφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC. Το e-dura εμφυτεύθηκε σε παράλυτα ποντίκια που είχαν υποστεί βλάβη στο νωτιαίο μυελό και μετά από μερικές εβδομάδες τα πειραματόζωα κατάφεραν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους, χάρη στα ηλεκτρικά και χημικά σήματα που έστελνε το εμφύτευμα κατά μήκος του νωτιαίου μυελού.

Φυσικά δε θα είναι εξίσου εύκολο και απλό να επιτευχθούν αντίστοιχα αποτελέσματα και στον άνθρωπο, ωστόσο η κατασκευή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμφυτεύματος είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία.

Το ερευνητικό πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάνης στην Ελβετία (EPFL) και η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Science.

[youtube id=”dfDatjPZjJU” width=”620″ height=”360″]
Πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea