Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ελιές με τρίχες: Πότε η αφαίρεσή τους είναι επικίνδυνη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ελιές με τρίχες: Πότε η αφαίρεσή τους είναι επικίνδυνη

Ελιές με τρίχες: Πότε η αφαίρεσή τους είναι επικίνδυνη

Ένα συχνό πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες είναι οι ελιές στις οποίες υπάρχουν τρίχες και πώς πρέπει να τις αντιμετωπίζουν, ώστε να λειάνουν το αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Τότε τίθεται το δίλημμα αν μπορούν να τις αφαιρούν με το τσιμπιδάκι ή αν το λέιζερ είναι η ενδεδειγμένη λύση για οριστικό αποτέλεσμα.

Τσιμπιδάκι

Η αφαίρεση των τριχών από τις ελιές με το τσιμπιδάκι, πρέπει να αποφεύγεται. Τραβώντας μια τρίχα με τσιμπιδάκι φρυδιών, είναι πιθανό να δημιουργηθεί κάποια φλεγμονή ή -σε εξαιρετικά σπάνια περίπτωση- να ερεθιστούν τα σπιλοκύτταρα και να παρουσιαστεί κάποια κακοήθεια.
Αντί λοιπόν να τις τραβάτε με το τσιμπιδάκι, προτιμήστε να ψαλιδίζετε τις τρίχες που βρίσκονται σε τέτοια σημεία.

Λέιζερ

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία, το λέιζερ δεν φαίνεται να επηρεάζει τη συμπεριφορά του σπίλου, επειδή δεν επεμβαίνει σε βάθος μεγαλύτερο από 4 χιλιοστά, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί κακοήθεια.

Υπάρχει όμως η πιθανότητα να γίνει «υπέρχρωση» του σπίλου, να αποκτήσει δηλαδή η ελιά πιο σκούρο χρώμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σπίλοι έχουν μεγάλη ποσότητα μελανίνης και η ενέργεια του λέιζερ απορροφάται από τη μελανίνη.

Αν αποφασίσετε να αφαιρέσετε τις τρίχες από τις ελιές με λέιζερ, πρέπει να απευθυνθείτε αποκλειστικά σε γιατρό, καθώς μόνο αυτός μπορεί να κρίνει αν υπάρχουν ύποπτοι σπίλοι στους οποίους δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος.

 

 

 

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea