Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ελεύθερη αναπνοή με μια όμορφη μύτη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ελεύθερη αναπνοή με μια όμορφη μύτη

Ελεύθερη αναπνοή με μια όμορφη μύτη!!!

 

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδυάζει σήμερα η τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής, στην αποκατάσταση-αναμόρφωση της μύτης προσφέροντας ελκυστική εμφάνιση και ταυτόχρονα ελεύθερη αναπνοή.

Στο συμπέρασμα αυτό  κατέληξαν, μετά την παρουσίαση δεκάδων επιστημονικών εργασιών, διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί που συμμετείχαν στο «The Cutting Εdge 34th Aesthetic Surgery Symposium», το οποίο πραγματοποιήθηκε 4-6 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, η μύτη παίζει καθοριστικό ρόλο στην εικόνα του  προσώπου  και  στην ψυχολογία του ανθρώπου.  Για το λόγο αυτό εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταφεύγουν κάθε χρόνο στην αποκατάσταση-αναμόρφωση της μύτης τους.

Δύο είναι οι βασικές χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζουν οι πλαστικοί στη ρινοπλαστική: Η ανοικτή η οποία επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κ.λπ., σε σοβαρή μετατραυματική βλάβη, σε αποκατάσταση προβλημάτων και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών. Η  κλειστή ρινοπλαστική γίνεται όταν το  πρόβλημα εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και απαιτεί μικρή τροποποίηση. Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και είναι ανεπαίσθητες.

Σύμφωνα με τους πλαστικούς, το αποτέλεσμα στην ρινοπλαστική έχει άμεση σχέση με την καλή προετοιμασία και τον κατάλληλο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου.

Τα χαρακτηριστικά  αυτά είναι  το σχήμα και το μέγεθος του προσώπου, η σύγκλειση της άνω με την κάτω γνάθο, η δομή των οστών και των χόνδρων της μύτης, το πάχος και ο τύπος του δέρματος, η ηλικία και φυσικά οι προσδοκίες του υποψηφίου.

Επομένως, η καλή επικοινωνία του υποψηφίου πριν από την επέμβαση, με τον πλαστικό χειρουργό  είναι πολύ σημαντική  και για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση, διαρκεί μια με δύο ώρες, είναι σχεδόν ανώδυνη και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 10 ημέρες, ενώ έχουμε πλήρη δραστηριότητα μετά από 2-3 εβδομάδες και πλήρη ανάνηψη από ελαφρύ οίδημα σε ένα μήνα.

Το άτομο που ενδιαφέρεται να βελτιώσει την εμφάνισή του, που είναι ψυχολογικά σταθερό κι έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, είναι ένας καλός υποψήφιος για ρινοπλαστική. Τέλος, η ηλικία είναι μια σημαντική παράμετρος στην επιλογή του υποψηφίου. Για την αντιμετώπιση αισθητικών δυσμορφιών, η επέμβαση της ρινοπλαστικής (με εξαίρεση τη περίπτωση λαγόχειλου που γίνεται νωρίτερα), μπορεί να γίνει με ασφάλεια μετά την ηλικία των 16-18 ετών.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika