Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

8 Εκπληκτικοί τρόποι χρήσης της Οδοντόκρεμας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γνωρίζατε ότι η οδοντόκρεμα μπορεί να εξαφανίσει τους μώλωπες; Αυτή είναι μία από τις εκπληκτικές χρήσεις της!

1.Θεραπεύει τους μώλωπες. Αναμείξτε την οδοντόκρεμα με λοσιόν και εφαρμόστε αυτή τη χειροποίητη αλοιφή πάνω στις μελανιές σας, πριν κοιμηθείτε. Καλύψτε ελαφρώς τις μελανιές και το πρωί ξεπλένετε τις περιοχές. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς οι μελανιές (2-3 μέρες).

2.Θεραπεύει την ακμή. Βάλτε μη λευκαντική οδοντόκρεμα πάνω στα σπυράκια σας το βράδυ και αυτά θα έχουν ξεραθεί μέχρι το επόμενο πρωί.

3.Απομακρύνει τις μυρωδιές από τα χέρια. Εάν έχετε κόψει σκόρδο ή εάν έχετε καθαρίσει ψάρια, ίσως δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε αυτές τις άσχημες μυρωδιές από τα χέρια σας. Η οδοντόκρεμα απομακρύνει τις μυρωδιές από τα χέρια και δρα όπως και στο στόμα σας.

4.Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των εντόμων. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα πάνω σε ένα τσίμπημα ή δάγκωμα από έντομο για να ανακουφίσετε το τσούξιμο ή τον πόνο. Αυτή η χειροποίητη θεραπεία είναι κατάλληλη για όλα τα είδη ασθενειών της επιδερμίδας, από γρατσουνιές μέχρι φουσκάλες.

5.Καθαρίζει τα νύχια του χεριού. Για να έχετε πιο λαμπερά και δυνατά νύχια, τρίβετέ τα τακτικά με οδοντόκρεμα. Εάν η οδοντόκρεμα ωφελεί τα δόντια σας γιατί να μην ωφελήσει και τα νύχια σας, σωστά; Βεβαιωθείτε πως τα τρίβετε τόσο από την κάτω όσο και από την πάνω πλευρά.

6.Κάνει το ασήμι και το μπρούτζο να αστράφτουν. Ίσως ξαφνιαστείτε εάν μάθετε ότι η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός σώματος. Μπορεί επίσης να κάνει το ασήμι και το μπρούτζο να αστράψουν και να λάμψουν. Τρίψτε ελαφρά τα πολύτιμα αυτά μέταλλα με μαλακή οδοντόβουρτσα, στην οποία θα έχετε βάλει λίγη οδοντόκρεμα. Ξεπλένετέ τα πολύ καλά και γυαλίστε τα με ένα μαλακό ύφασμα.

7.Καθαρίζει τους νεροχύτες του μπάνιου. Η οδοντόκρεμα δρα ως φυσικό λειαντικό και αποσμητικό και γι’ αυτό κάνει θαύματα στο νεροχύτη του μπάνιου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για να κάνει τις βρύσες χρωμίου να λάμψουν καθώς αφαιρεί τις κηλίδες νερού. Απλώς τρίψτε τις επιφάνειες με λίγη οδοντόκρεμα και, στη συνέχεια, ξεβγάλετέ τες καλά.

8.Εξαφανίζει τις γρατσουνιές. Εξαφανίστε τις γρατσουνιές από το δέρμα ή το λινοτάπητα. Στα δερμάτινα παπούτσια και πορτοφόλια, τρίψτε τις γρατσουνιές με ένα μαλακό ύφασμα και ξεπλένετε με ένα υγρό. Για να καθαρίσετε το λινοτάπητα, τρίψτε τα κατάλοιπα με οδοντόκρεμα και ένα στεγνό ύφασμα.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea