Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σ.Κ.Π.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης(ΣΚΠ)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

cccde959

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης συγκεντρώνει την παγκόσμια κοινότητα  με σκοπό να ενδυναμώσει την παγκόσμια προσοχή και κατανόηση σε όποιον έχει προσβληθεί από τη νόσο είτε ως πάσχοντας, είτε τους συγγενείς του. 


Ενθαρρύνει και καλλιεργεί το κλίμα να φανταστεί κανείς το τεράστιο φάσμα των δυνατοτήτων που είναι διαθέσιμες για τα άτομα με ΣΚΠ και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ΠΣ δε σταματά τη ζωή  και ότι όλοι μαζί οι ΑμΣΚΠ αγωνίζονται σθεναρά για την ανεξαρτησία τους, απαιτώντας το σεβασμό στις διεκδικήσεις κοινωνικών παροχών και εξασφάλισης της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. 

97ab8e32-e625-4a72-ae6d-2fb5821f5cb8

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (WORLD MS DAY 2016), η ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις

  • Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, θα λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 3.00μ.μ. και σε κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο, στο Αίγιο και στον Πύργο, από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΔΡΑΣ (Πλ. Γεωργίου, ΠΑΤΡΑ) 10:00- 15:00

 

  1. Ακτιβιστικό θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές,/-τριες της Ε’ τάξης του 21ου Δημοτικού σχολείου Πατρών μαζί με εθελοντές,/-τριες, σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού.
  2. Μοίρασμα φυλλαδίων με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τη ΣΚΠ καθώς επίσης και την εθελοντική δράση του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ.
  3. Κατασκευή πανό με ζωγραφισμένο το λογότυπο του σωματείου (ηλιοτρόπιο) και ελεύθερη έκφραση με μηνύματα και σκέψεις από τον διερχόμενο κόσμο.
  4. Κατασκευή και μοίρασμα στο κοινό, καρφιτσών στο σχήμα του λογότυπου του Σωματείου (ηλιοτρόπιο).
  5. Μοίρασμα και απελευθέρωση  στον ουρανό της πόλης των Πατρών χρωματιστών μπαλονιών με το λογότυπο της παγκόσμιας ημέρας από εθελοντές και μέλη του Σωματείου.

 

  • Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα στις 6.00 μ. μ. θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, με θέμα: Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές στη ΣΚΠ, με ομιλητές τον κ. Ανδρέα Αργυρίου, Νευρολόγο, Επιμελητή Α΄ του Νευρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ¨Αγ. Ανδρέας¨ , την κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ και την κα Χριστίνα Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό.

Συντονιστής της επιστημονικής εκδήλωσης είναι ο κ. Δημήτρης Μπάλλας, Γ. Γραμματέας ΕΕΑΣΚΠ.

Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ Α.Ε.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

d22f9df6-1f1c-4e42-8048-43462dc0b299

Σημαία και Λάβαρο της ΕΕΑΣΚΠ είναι το: «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» 
Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ 2016 είναι : «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ»
Το Παγκόσμιο σύνθημα «Η Πολλαπλή Σκλήρυνση ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ» δόθηκε παντού!

Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά περισσότερο την ελληνική ώστε να αναλάβει δράση. 

fa016b63-7f2b-43ab-9ab8-7e364ab95053

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Γιώργος Newsitamea

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Προκαλεί συμπτώματα 5 χρόνια πριν τη διάγνωση – Ποια είναι

Γιώργος Newsitamea

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Καινοτόμος θεραπεία προστατεύει τον εγκέφαλο και βάζει φρένο στη νόσο – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika