Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Είμαι ανάπηρη και έχω έναν ευτυχισμένο γάμο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν ήμουν μικρή, όπως και όλα τα άλλα κορίτσια, ονειρευόμουν ότι θα παντρευτώ μία μέρα. Όμως, εάν εξέφραζα τις σκέψεις μου δυνατά, οι άλλοι γρήγορα θα με προσγείωναν. Ο λόγος; Σε ηλικία 2 ετών, διαγνώστηκα με σπαστική διπληγική εγκεφαλική παράλυση. Έτσι, σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν θα έπρεπε να ονειρεύομαι το γάμο.

Ως έφηβη, συνειδητοποίησα ότι οι ανάπηροι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στις σχέσεις με το άλλο φύλο. Τα αγόρια ούτε που με κοίταζαν ως κορίτσι ή ως πιθανή σχέση. Αντίθετα μάλιστα, το μπούλιγκ που είχα υποστεί στο σχολείο έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο Λύκειο όπου κάποια αγόρια στοιχημάτιζαν για το «Ποιος θα μου ζητήσει να βγούμε» ενώ οι άλλοι παρακολουθούσαν από απόσταση. Όταν δεχόμουν την πρότασή τους, άρχιζαν να γελούν και να απομακρύνονται φωνάζοντας δυνατά «Ούτε με σφαίρες» ή κάτι χειρότερο ενώ τους έβλεπα να ανταλλάσσουν χρήματα καθώς το στοίχημα είχε πετύχει. Ήταν τόσο ταπεινωτικό.

Τα πρώτα νεανικά μου χρόνια δεν ήταν καλύτερα. Καθώς είμαι Χριστιανή, η εκκλησία είναι ένα μέρος που υποτίθεται ότι είναι κατάλληλο για τη σύναψη φιλιών και σχέσεων. Όμως, το ίδιο στίγμα με ακολουθούσε κι εκεί, με μία μικρή διαφορά. Με θεωρούσαν «φίλη» ή «αδερφή» και τίποτα παραπάνω. Οι ιερείς με συμβούλευαν να μην τα παρατήσω.

Επικρατεί μία άποψη ότι οι ανάπηροι πρέπει να αναζητούν την αγάπη μόνο μέσα στην κοινότητα των αναπήρων. Ποτέ δεν είχα αυτή τη νοοτροπία και ήμουν δεκτική σε όποιον και εάν επέλεγε ο Θεός.

Βγήκα ραντεβού μία φορά όταν ήμουν 24. Ήταν ένας φίλος από τα παλιά και βγαίναμε για 17 μήνες πριν το διαλύσει. Ο λόγος: δεν του άρεσε το γεγονός ότι δεν μπορούσα να του υποσχεθώ ότι δεν θα κατέληγα στο αναπηρικό αμαξίδιο μία μέρα. Υπήρχαν και άλλοι λόγοι που δεν θα τους αναφέρω εδώ. Έτσι, στα 25 βρέθηκε συντετριμμένη και μόνη για άλλη μία φορά.

Σε ηλικία 35 ετών, πράγματι πίστευα ότι δεν θα παντρευόμουν ποτέ και ότι ο Θεός ήθελε να μείνω μόνη. Είχα γίνει κουμπάρα και παράνυμφος σε γάμους πολλών φίλων. Τους είχα δει να γεννούν τα παιδιά τους και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που επιφέρει ο γάμος και η τεκνοποιία. Γνώριζα τις δυσκολίες του γάμου. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, είχα πλέον αποδεχθεί το γεγονός ότι ήμουν και θα παρέμενα μόνη.

Ξαφνικά, στα 42 μου, βρέθηκα σε μία κατάσταση όπου μία τριετής φιλία μετατράπηκε σε μία ρομαντική σχέση. Πιστέψτε με, κανείς δεν εξεπλάγη περισσότερο από εμένα και …. ήταν αρτιμελής!

Ο κόσμος μας ρωτούσε τόσα πολλά και μεταξύ μας ακόμη αναρωτιόμασταν…. Ωστόσο, πιστέψαμε ότι ήταν μέσα στα σχέδια του Θεού η σχέση μας. Έπειτα από ένα ισχυρό σοκ (ο πατέρας μου διαγνώστηκε με πλάγια μυατροφική σκλήρυνση), αρραβωνιαστήκαμε.

Δύο μήνες πριν το γάμο μας, άρχισα να έχω σοβαρούς σπασμούς στο κάτω μέρος της πλάτης μου και έτσι μου ήταν αδύνατο να περπατάω για 6-8 ώρες την ημέρα. Ματαιώθηκε το σχέδιό μου να διασχίσω το διάδρομο της εκκλησίας με το τετράτροχο πι μου. Έτσι, καταλήξαμε στο σχέδιο Β: Ο γαμπρός θα με κουβαλούσε.

Άρχισα να προβάρω το νυφικό με τις παρανύμφους μου που κυριολεκτικά με κρατούσαν όρθια ενώ η ράφτρα καρφίτσωνε το στρίφωμα. Δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου λόγω του πόνου και των σπασμών στην πλάτη. Σίγουρα η ράφτρα θα πίστεψε ότι παντρεύομαι παρά τη θέλησή μου!

Λίγες βδομάδες πριν το γάμο μας, οι σπασμοί στην πλάτη σταμάτησαν να είναι τόσο σοβαροί και μπόρεσα να ξαναπερπατήσω. Συνέχιζα να ρωτάω τον αγαπημένο μου αν είναι σίγουρος ότι θέλει να παντρευτεί κάποια τόσο «λειψή». Δεν δίστασε στιγμή.

Έτσι, σε ηλικία 44 ετών, στις 24 Μαρτίου 2012, παντρεύτηκα. Το όνειρό μου να παντρευτώ έγινε πραγματικότητα. Ένας πραγματικά μοναδικός άντρας επέλεξε να δει τον αληθινό μου εαυτό, πίσω από την αναπηρία μου και είμαστε ευτυχισμένοι εδώ και πέντε χρόνια.

Θέλω να ενθαρρύνω όλους τους άντρες και τις γυναίκες με αναπηρία κάθε είδους να μην χάνουν ποτέ την ελπίδα τους. Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται!

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika