Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Εύκολη πρόσβαση και σε παραλίες της Πιερίας για ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρόσβαση και φέτος σε παραλίες της Πιερίας, τους Νέους Πόρους και την Ολυμπιακή Ακτή, θα έχουν τα άτομα με αναπηρία μέσα από το πρωτοποριακό σύστημα πρόσβασης “SEATRACK”, έπειτα από την υπογραφή των συμβάσεων διαβαθμιδικής συνεργασίας για την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους Δήμους Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης.

Οι συμβάσεις έχουν ως στόχο την τεχνική στήριξη των παραπάνω δήμων από την ΠΕ Πιερίας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο.

Η ΠΕ Πιερίας έχει στην ιδιοκτησία της τη βοηθητική διάταξη “SEATRAC”, ενώ οι Δήμοι Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης διαθέτουν προσωπικό για τις απαραίτητες εργασίες, δηλαδή την ετήσια εγκατάσταση, συντήρηση, αποσυναρμολόγηση και φύλαξή της σε δικούς τους κλειστούς χώρους.

Σημειώνεται ότι στους Νέους Επιβάτες και την Ασπροβάλτα υπάρχει επίσης το σύστημα εύκολης πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία.

Το σύστημα ‘SEATRAC’ επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

Είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.

Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες  αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

www.dailythess.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou