Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εφηβεία: Λιγότερος ύπνος,περισσότερα κιλά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Εφηβεία: Λιγότερος ύπνος,περισσότερα κιλά

Εφηβεία: Λιγότερος ύπνος,περισσότερα κιλά

Τι σχέση μπορεί να έχει ο ύπνος με τα παραπανίσια κιλά; Αμεση, αν λάβουμε υπόψιν μας νέα αμερικανική μελέτη σύμφωνα με την οποία,  η έλλειψη ύπνου κατά τη διάρκεια της εφηβείας, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας σε νεαρή ηλικία.

Από τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pediatrics, προέκυψε ότι οι έφηβοι ηλικίας 16 ετών που δήλωσαν ότι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες είχαν κατά 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι παχύσαρκοι στα 21 τους έτη, σε σύγκριση με όσους δήλωσαν ότι κοιμούνται περισσότερες από 8 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των εφήβων που δήλωσαν ότι κοιμούνται για λιγότερο από 6 ώρες, ανήλθε περίπου στο 20%, ενώ σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις οι έφηβοι θα πρέπει να κοιμούνται για 9-10 ώρες καθημερινά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες, καταναλώνουν περισσότερες λιπαρές τροφές και σνακ σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ο λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη διατροφή τους οι οποίες με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας ειδικά στα κορίτσια.

Γι ‘αυτό εφιστούν την προσοχή των γονιών, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίζουν ώστε οι έφηβοι να κοιμούνται για περισσότερο από 8 ώρες καθημερινά. Ο επαρκής ύπνος, θα συμβάλλει όχι μόνο στο να είναι συγκεντρωμένοι στο σχολείο και τα μαθήματά τους, αλλά και στο να εξελιχθούν σε υγιείς ενήλικες.

www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika